Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Egyre több kivonulás

Mozgalmas évet zárt a kapuvári tűzoltóság. Személyi változások, technikai fejlesztések jellemezték 2005-öt.
– Az utóbbi tíz év legmozgalmasabb időszaka volt a tavalyi év – mondta Molnár Sándor őrnagy, tűzoltóparancsnok. A mozgalmasságot egyfelől a személyi változások jelentették, hiszen nemcsak a parancsnok személye változott, tizenkét beosztásban új emberek látják el a feladatokat. Másrészről technikai és informatikai téren is előreléptek. Korszerűsítették a laktanya fűtési rendszerét és felújították az irodákat.

Hangsúlyt fektetnek a megváltozott időjárási körülmények kezelésére: két új szivattyúval és egy nagy teljesítményű motorfűrésszel készülnek az újabb feladatokra. Képviselő-testületi döntés alapján megpályáztak egy négyezer literes fecskendőt, beszerzéséhez a környékbeli települések is hozzájárultak. – Szakmai munkánkat dicséri, hogy a nyári megyei átfogó ellenőrzésen jól szerepeltek a kapuváriak – mondta a parancsnok.
Az elmúlt év ellenőrzéseinak fő témája volt a mozgásukban és cselekvésükben korlátozott személyek elhelyezésére szolgáló intézmények felülvizsgálata.

Ezekben az intézményekben tűzoltási gyakorlatokat is tartottak.
A kapuvári tűzoltók tavaly közel kétszázötven ellenőrzést végeztek. Egy esetben munkától való eltiltást, egyszer a tevékenység szüneteltetését rendelték el. Tizenhét helyszíni bírságot szabtak ki mintegy százhúszezer forint értékben.

Az ellenőrzések adatai alapján jónak mondható Kapuvár és környékének tűzvédelme. Szakhatósági tevékenységükben közel háromszáz esetben jártak el. Molnár Sándor hangsúlyozta: az ügyszám évek óta növekszik, ezzel arányban az adminisztráció is.

– Tíz év alatt megduplázódott a kivonulások száma – hangsúlyozta a tűzoltóparancsnok. Az elmúlt évben háromszáztizenegyszer vonultak ki a kapuváriak, ebből százötvenegy műszaki mentés és százhuszonöt tűzeset volt. Munkájukban hangsúlyeltolódás következett be a műszaki mentések irányába: hetvenöt százalékkal nőtt a műszaki mentések száma. Ezt a jövőbeni eszközbeszerzéseknél kiemelten kell figyelembe venni – tette hozzá Molnár Sándor.

A parancsnok 2005 legkiemelkedőbb szakmai eseményeként az ipartelepi gázkitörést említette. Olyan napjuk is volt, melyen a 86-os és 85-ös főutakra egy nap alatt nyolc esetben kellett műszaki mentésre kivonulniuk.

A szakmai eredményeken túl egyéb helyszíneken is jól teljesítettek. Említést érdemel a helyi sportélet, hiszen kispályás labdarúgásban nyolcadikként, röplabdában pedig harmadik helyen végeztek az országos versenyeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladnák a beledi cipőüzemet

Felszámolják a szombathelyi székhelyű MSC Hungary Kft.-t. A cég megszűnése nyomán a felszámoló… Tovább olvasom