Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Egyre több gyermek a településen

Enese - Húszmilliós pályázati pénzből és négymillió forint önerőből bővítik az enesei óvoda férőhelyeinek számát. A növekvő gyermeklétszám elhelyezési gondokat okozhat.
– Szinte örömmel jelenthetem ki, hogy jelenleg nincs kapacitásunk elhelyezni a település egyre növekvő számú óvodáskorú gyermekeit – mondta a félszáz éves fennállását a minap ünneplő enesei Tündérkastély Óvoda vezetője. Szabóné Horváth Judit tájékoztatott arról, hogy a hatvannyolc férőhelyes intézménybe – engedéllyel – már most is hetvenegy gyermeket írattak be a szüleik, de a település óvodáskorú gyermekeinek létszáma egyre növekvő tendenciát mutat, ami előrevetíti az óvodai férőhelyek bővítésének szükségességét.

Az intézményvezető elmondta, most pályáznak a szakminisztérium húszmillió forintos támogatására, melyhez a helyi önkormányzat négymillió forintot tenne hozzá. A pénzből a jelenlegi intézmény udvari frontjára még két csoportszobát építenének, a vizesblokkal együtt úgy, hogy az épület – Enese legrégebbi építménye – műemlék jellegét megőriznék. Ezáltal a jelenlegi három óvodai csoport négyre bővülne és kiválthatnának egy olyan csoportszobát, aminek napjainkban nincs természetes világítása.

Szabóné Horváth Judit
Szabóné Horváth Judit

Szabóné Horváth Judit elmondta, a bővítés indokai évekre előre adottak, hiszen a faluba tavaly harminc újszülöttet „hozott a gólya" és az idei évre is sok újszülöttet várnak. Hozzátette, a helyi gyermekekhez több betelepült család gyermekei is csatlakoztak. Csak a legutóbbi időben hat család nyolc gyermekét íratták a szülők az intézménybe.

– Bízom a májusban elbírálandó pályázat sikerében, hiszen a növekvő gyermeklétszám mellett a település minden pályázati feltételnek megfelel, kétezer alatti lakosságszámmal és társulással is rendelkezünk – tette hozzá az intézményvezető.

Enesei óvoda: Már napjainkban is magasabb a létszám a tervezettnél.
Enesei óvoda: Már napjainkban is magasabb a létszám a tervezettnél.

Csatlakozók növelik tovább a létszámot

A Tündérkastély Óvodához 2007-ben Rábaszentmihály csatlakozott tizennégy gyermekkel, idén nyáron pedig a fehértói óvoda csatlakozik a társuláshoz, akik húsz gyermeket „hoznak" még az enesei létszámhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laura tűri a nehéz kezelést

Csorna - Leukémiával küzd a csornai Horváth Laura. A másfél éves kislányt Budapesten kezelik.… Tovább olvasom