Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egyre több diák a Waldorf-iskolában

Már csaknem hatvan diák tanul a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Általános Iskolában. Az intézmény mintájára alapítják meg Szlovákia első magyar nyelvű Waldorf-iskoláját.
„Az új köznevelési törvény is biztosítja a feltételeket a Waldorf-intézmények működéséhez. Az alternatív óvodapedagógiai programban és az alternatív iskolai kerettantervben határozhatók meg az általános szabályoktól eltérő nevelés formái. Ez az eddigi gyakorlatnak felel meg. Minden Waldorf-iskola, így a miénk is, a 2006-ban államilag elfogadott egységes kerettanterv szerint működik" – nyilatkozta Kiss Emília, a négy éve alapított győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Iskola iskolaképviselő-igazgatója.

A pedagógus szerint ideális helyet találtak maguknak a tóközi faluban, ahol szép természeti környezetben, nyugalomban tanulhatnak a gyerekek. „Ez egyre nagyobb értéket képvisel a szülők szemében. Ennek is köszönhető, hogy egyre messzebbről vállalják, hogy ide járassák gyermeküket. Győrből ez könnyen megoldható: Volán-busszal, tanári felügyelettel utazhatnak a tanulók" – tette hozzá a szakember.

A gyerekek uniós támogatásnak köszönhetően délutánonként különböző szakkörökön vehetnek részt.
A gyerekek uniós támogatásnak köszönhetően délutánonként különböző szakkörökön vehetnek részt.


Az intézményben csaknem hatvan diák tanul, Waldorf-óvodai csoportjukba pedig második éve fogadják a kicsiket. Emellett uniós támogatásnak köszönhetően bővítették tevékenységüket, így délutánonként terápiás festés, zene-ritmus, népi játék és sport-játék szakkörökre járhatnak az érdeklődők.

„Külön öröm, hogy az intézményünkbe járó, Szlovákiából érkezett magyar ajkú családok – megtapasztalva a nálunk folyó munka eredményességét – Dunaszerdahely mellett Waldorf-iskola alapítását kezdeményezték. Az előkészítő munkát tanáraink is segítik. Reményeink szerint Váradon szeptembertől megnyílhat az első magyar nyelvű Waldorf-intézmény" – mondta Kiss Emília.

A Vadrózsa Waldorf Iskola szombaton délután 3 órától mutatja meg munkáját, sajátosságait az érdeklődőknek. A kicsiket játszóházba, a felnőtteket pedig teaházba várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt imádkoztak a házaspárokért

„A szentségi házasságban Isten is igent mond a párokra. Azok, akik évtizedekig élnek egymás… Tovább olvasom