Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyre több a segítséget kérő a máltaiaknál

Régi-új vezetővel vág neki az új évnek a Máltai Szeretetszolgálat kapuvári irodája. Megváltozott feladataik mellett egyre több a segítségre szoruló kistérségi lakos.

A harmincéves kisfaludi Bendi-Varga Erika a helyi támogatószolgálat vezetőjeként először nyilatkozott portálunknak, ám hangsúlyozta, a kapuvári irodát immár 2004 óta erősíti és az iroda, valamint a támogatószolgálat vezetésével már néhány éve megbízták.

A kapuvári iroda a jelzőrendszer működtetésének megszűnte óta a támogatószolgálatot és az úgynevezett 4M-et (megoldás munkáltatóknak és megváltozott munkaképességű munkavállalóknak) működteti, ám számos más formában is segítséget nyújtanak. Így a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás technikai hátterét biztosítják, és a kistérségben a rászorulók étkeztetéséből is kiveszik részüket.

Bendi-Varga Erika
Bendi-Varga Erika

– A kapuvári iroda a máltaiak legfontosabb feladatát, a támogatószolgálatot látja el, ám kivesszük részünket a rászorulók támogatásából is – mondta Bendi-Varga Erika irodavezető. A támogatószolgálatot azon fogyatékkal élő személyek vehetik igénybe, akik fogyatékossági támogatásban vagy vaksági járadékban, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesülnek. A máltais dolgozók önkéntes munkát is végeznek. Idén is nagyon sok ajándékcsomagot osztottak ki a rászorultaknak. Ebben az évben elkobzott vámáruból származó ruhákat is kaptak a kistérség rászorultjai. – Sajnos évről évre egyre többen keresnek fel bennünket segítségért és idén sem tudunk annyi támogatást nyújtani, amennyire szükség lenne – mondta a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézményi ajándékok

A csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ rendszeresen támogatja a csornai, a földszigeti és a… Tovább olvasom