Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Egyre kevesebb pénz jut útjavításra: kátyúznak

Útjavítók dolgoznak a csornai utakon a következő hetekben. Összesen 900 négyzetméternyi lyukat tömnek be a szakemberek a városban.
Az önkormányzat 11 millió forintot költ a munkákra. A szakembereknek van dolguk bőven. Csornán az utcák burkolata nincs jó állapotban. A pénz azonban, amit erre a célra költ az önkormányzat, egyre kevesebb. A tavalyi költségvetésben például még 40 millió forintot különítettek el.

Útjavítók dolgoznak a csornai utakon a következő hetekben.
Útjavítók dolgoznak a csornai utakon a következő hetekben.

A kivitelezést 2011-ben a Swietelsky Kft. nyerte el, a céggel hároméves fenntartási szerződést kötött a város. Ebben az évben a fenntartási munkák közül kátyúzásra ötmillió, a belterületi földutak gréderezésére, murvapótlásra kétmillió, a külterületi földutak gréderezésére egymillió, padkanyesésre hárommillió forint kerül. A kátyúzás két ütemben zajlik, tavasszal és ősszel, most az első ütem kivitelezése folyik a településen. Emellett tart a külterületi utak gréderezése és a belterületi padkák javítása. A munkákat várhatóan május 31-ig fejezik. A kátyúzáson kívül más felújítás nem várható.

Olvasóink írták

  • 2. csillácska 2012. május 03. 19:37
    „A kivitelezést a swietelsky nyerte? Érdekes, akkor miért egy vadidegen vállalkozó csinálja? Talán a Bella képviselő a nyilvánosság előtt nem meri fölvállalni? Megnyeri egy nagyobb cél a kivitelezést, leadja egy kisebbnek, aki "valamilyen" oknál fogva nem meri megcsinálni ? inkább tovább adja még egy cégnek ! Hát ezért ilyen drágák és nagyon pocsékok az útjaink!!!!!! A tűz közelében lévők azért nagyot hasítanak az "üzleten" . Akkor tehát csak alibi a Swietelsky?”
  • 1. Putyilov 2012. május 03. 02:28
    „Már a járdán is kitörik a bokám!
    Az kinek a területe?
    Kit pereljek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséges a temetők üzemeltetése Csornán

A csornai temetők üzemeltetése veszteséges. Nagy a költsége a takarításnak, a tereprendezésnek, a… Tovább olvasom