Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Egyre kevesebb az önkormányzat esélye?

Évek óta húzódik a dénesfai, egykori illegális szemétlerakó tulajdonjogának rendezése.
Már a Miniszterelnöki Titkárság is foglalkozik a dénesfai illegális szeméttelep sorsával. Az állami tulajdonban, a Nemzeti Földalap (NFA) kezelésében lévő anyaggödröt a hulladéktól ugyan megtisztították (Kisalföld, 2005. július 5.), de tulajdonjoga egyelőre nem rendeződött. A dénesfai önkormányzat továbbra is igényt tartana az ingatlanra, hogy ott szabadidőparkot alakítsanak ki.

Takács Lajos korábban levélben kereste meg a miniszterelnököt a kavicsbánya körül kialakult, évek óta húzódó vita miatt. Gyurcsány Ferenc titkársága arról tájékoztatta a polgármestert, hogy az NFA-hoz továbbították kérését. A szervezettől ezután ismét levél érkezett a községbe.

– Meglepve olvastam hogy a földterületre rajtunk kívül még egy vevő jelentkezett, ennek ellenére mi is fenntartjuk vételi ajánlatunkat – mondta Takács Lajos. – Sajnos, ezek után nem sok esélyt látok arra, hogy önkormányzatunkhoz kerül a terület, hiszen már pénzről van szó. Az NFA-t kértem, hogy nyílt árverésen értékesítsék az anyaggödröt, de a hasznosítási forma és szigorú határidő meghatározásával. Azt ugyanis senki nem akarhatja, hogy ingatlanspekulánsok tegyék rá a kezüket az egykor községi tulajdonban lévő, de az állam kezelésében parlagon heverő földre. Remélem, hogy a település és az itt élők érdeke nem kerül hátrányba egyes egyéni érdekekkel szemben.

A polgármester Gyurcsány Ferenc egy kijelentésére is hivatkozik: a kormány tartós földhasználatot biztosít az önkormányzatok számára közfeladataik ellátásához. Takács Lajos azt mondja: az egyik közfeladat Dénesfán a helyiek sportolási, pihenési, szórakozási igényeinek kielégítése.

– Egy évek óta parlagon heverő, kihasználatlan területet kérünk, de azt hiszem, hogy az NFA törvényekre hivatkozva nem partner ebben. Ráadásul most megjelent egy másik vevő, félek, hogy a háttérben megint egyéni érdekek húzódnak – jegyezte meg a dénesfai polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak a telkek Városfalun

A vásárosfalui önkormányzatnak új építési telkeket kell kialakítani, mert a településen megnőtt az érdeklődés a beépíthető ingatlanok iránt. A település 86-os főút felé eső szélén jelenleg is több ingatlan áll befejezés előtt és az ott található szabad telkek tulajdonosai is tervezik az új épületeket. A polgármester elmondta: minden erejükkel támogatják a fiatalokat. Tovább olvasom