Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Egymilliós citerások

A Szili Linkószer Citerazenekar Egyesület még 2009-ben nyújtott be egy pályázatot „Daloló, muzsikáló Rábaköz" címmel, melyben valamivel több mint egymillió forintot nyertek a Rábaköz népzenei kultúrájának fejlesztéséhez, illetve a tájegység erős népzenei pozíciójának megtartásához.
Az idén áprilisban indult projekt keretében huszonöt jelentkező vett részt egy 60 órás citeraképzésben: 9-től 90 évesig. A képzés a néprajz, a néphagyomány témaköreire éppúgy kitért, mint a hangszerismeretre, a tájegység népzenei sajátosságaira vagy a dalcsokrok szerkesztésére. A tanfolyam zárásaként szombaton a hallgatók záróvizsgát tettek, amelyet a térség citerazenekarainak fellépésével színesített műsor követ.Olvasóink írták

  • 1. nagyek 2011. június 14. 21:35
    „Köszönjük a Szili Linkószer Citerazenekar Egyesületnek, hogy lehetővé tették számunkra, hogy megismerkedhessünk a citerázás alapjaival. Köszönjük az egyesület minden tagjának a segítséget és a bátorítást. Köszönjük Horváth Krisztina tanárnő és Horváth Győző és Kajos László tanárurak áldozatos munkáját .
    a tanfolyam kisfaludi és mihályi résztvevői”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázüzem épül Csornán

Biogázüzem építését tervezi a Vill-Korr kft. Csornán. A vállalkozás nyolc-tíz új munkahellyel… Tovább olvasom