Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Egymillió forint az első lakáshoz

A hatályos kormányrendelet változása nyomán a kapuvári képviselő-testület is felülvizsgálta a lakás célú támogatásról szóló szabályait. 
A kamatmentes kölcsön mértékét egymillió forintban határozták meg.A kapuvári képviselők utolsó ülésükön újraszabályozták a fiatal házaspárok első lakáshoz jutási támogatását. Miután február elejétől a kormányrendelet is változott, a kapuvári városatyák is felülvizsgálták rendeletüket.

Boross János, a testület egészségügyi és szociális bizottságának elnöke elmondta: határozott céljuk, hogy a város megtartóerejét növeljék a fiatal házasok körében. Ennek érdekében, akik első lakáshoz szeretnének jutni a városban, igénybe vehetik az önkormányzat kamatmentes kölcsönét, ami jelenleg egymillió forint. A visszafizetésre tíz év áll a házaspárok rendelkezésére. A támogatás odaítéléséről mindig az egészségügyi bizottság dönt, a család helyzetének vizsgálata és egy környezettanulmány után. Később az épülő ház vagy lakás készültségi fokát is ellenőrzik.

Boross János hangsúlyozta, a támogatás csak annak adható, akinek az ezt megelőző egy év során az egy főre eső nettó jövedelme a mindenkori nyugdíjminimum másfélszeresét nem haladta meg, valamint a házaspár legalább egyik tagja munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezik. A pároknál a gyermekvállalás figyelembe vehető. A bizottsági elnök kiemelte, az önkormányzat érdekeit védendő, a megvásárolt ingatlanra második vagy harmadik helyen bejegyzik a hivatal jelzálogjogát.

A fiatalok a megvásárolt ingatlant csak lakás céljára használhatják és nem adhatják bérbe. A hitel egyéb feltételeiről az önkormányzatnál lehet érdeklődni. Boross János tájékoztatása szerint ebben az évben már négy-öt elbírálandó kérelmük van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozott rendőrség a cél

Szabó Iván kapitányságvezető határozott rendőrséget szeretne Kapuváron. Tovább olvasom