Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Egymilliárdos kötvényt bocsát ki Kapuvár

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat egymilliárd forintos kötvény kibocsátásáról határozott, melyet az uniós pályázatok önrészére és fejlesztésre szánnak. A testület döntött a hődíj és a temetői díjak emeléséről, valamint meghatározták a városháza informatikai stratégiáját.
Oklevelek átadásával kezdődött kedd délután a kapuvári képviselő-testület ülése. A polgármester a Lakótelepi SE három versenyzőjét és két edzőjét jutalmazta a nemzetközi (Dánia, Franciaország) versenyeken elért jó helyezésekért. Az ülés első napirendjeként Kiss Zoltán alezredes tartott beszámolót a helyi rendőrkapitányság elmúlt évi munkájáról

Fábián Imre képviselő a beszámolóhoz hozzátette, a megelőzést segítő előadásokra egyre nagyobb szükség van az iskolákban. Dukai Miklós képviselő az illegális szemétlerakók elleni hatékonyabb fellépést kérte a rendőrségtől.

Ezt követően dr. Ladocsy Géza, a temetkezési szolgáltatást végző Jószív kft. ügyvezető igazgatója ismertette cége működését, majd a plénum döntött a temetői díjak nyolcszázalékos emeléséről.
A gyűlés negyedik napirendi pontjaként az önkormányzati tulajdonú intézmények állagfelmérését és a felújítás lehetséges költségeit tárgyalták a képviselők. Kóczán Zoltán alpolgármester és Vertetics István osztályvezető készített egy felmérést, amiben az intézmények várható felújítási költségeit taglalták. Az összeg meghaladja a háromszázmillió forintot, melyről Puhl Imre bizottsági elnök kijelentette, nincs az a költségvetés, ami elbírna ilyen mérvű felújítási keretet.

A városi büdzsében azonban idén alig tízmillió forint áll rendelkezésre, ám Hámori György polgármester hozzátette, a város a célra pályázatot nyújtott be, így a kérdést a pályázat eredményének ismeretében újra tárgyalják.

Következő napirendként a városi távhődíjakat tárgyalta a plénum. Az előző testületi ülésen a Greenergy Zrt. már beszámolóját követően kérte a díjmódosítást, ám a testület előzetes felmérést végzett, majd ennek ismeretében kedden délután 5,4 százalékkal emelte a városi hődíjat. Az emelés indokaként a gázárak változását jelölték meg.

A testület elfogadta a városi önkormányzat informatikai stratégiáját, melyhez a polgármester hozzáfűzte, a városháza számítógépparkja épphogy lehetővé teszi az elektronikus ügyfélszolgálat működtetését. Ennek bővítése az informatikai fejlesztéseket is magával vonja.
A testület határozott a tűzoltóságnak beszerzendő autó pályázatáról, valamint a Rábaközi Művelődési Központnak benyújtott technikai pályázatról is. Döntés született a közbeszerzési eljárásokról, valamint a közbeszerzési szabályzat módosításáról.

Ez utóbbi szerint az egymillió forint feletti munkákra legalább három ajánlatot kell bekérni a városházára. A képviselők módosították a gyermekorvosi rendelés idejét is. Eszerint csütörtökönként délután fél egytől fél négyig tart a rendelés.

A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a város által kibocsátott kötvényről. Hámori György polgármester lapunknak elmondta, az egymilliárd forintos kötvény kibocsátását versenyeztetés után a CIB Bank nyerte el. A pénzről szólva a polgármester hangsúlyozta, azt csak uniós pályázatok önrészére és fejlesztésekre használhatja fel az önkormányzat, működésre egyáltalán nem.

A plénum döntött a temetői díjak nyolcszázalékos emeléséről és 5,4 százalékkal drágul a városi hődíj is a gázáremelkedés miatt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán ötödével kevesebb a bűncselekmény

Csorna - Állományülésen értékelték a Csornai Rendőrkapitányság 2007-es tevékenységét. Az ismertté… Tovább olvasom