Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Egymilliárdnál is több pénz kerül a kapuvári iparba

Kapuváron több mint egymilliárd forintnyi ipari befektetés valósulhat meg ebben az évben. Ez félszáz új munkahelyet is jelenthet.
Egymilliárd forintnál is több pénz áramolhat ebben az évben a kapuvári ipari befektetésekbe. Kiemelkedően teljesít majd a Kapuvári Hús Zrt. és az LV Metál Kft., de kisebb beruházások is lesznek az ipari parkban.
– Már megtörténtek az első lépések abban a beruházásban, amelynek keretében 470 millió forintból bővítjük a baconüzemet – mondta el a Kisalföldnek Bedecs Pál, a Kapuvári Hús Zrt. vezérigazgatója. A beruházást két év alatt kell megvalósítani. Ehhez 235 milliós vissza nem térítendő támogatást kapott a kapuvári üzem. A vezérigazgató büszkén jelentette ki: a közel félmilliárdos beruházás végére 20–25 új munkahely is lesz a kapuvári gyárban. Bedecs Pál hozzátette, egyéb bővítéseket is terveznek a kapuvári üzemben.

A város egyik legfiatalabb – ám úgy tűnik, napjainkra legdinamikusabb – cége az LV Metál Kft. Kiss Géza ügyvezető örömmel jelentette ki, már folyik az építkezés legújabb, 80 millió forintos beruházásuk keretében: egy 400 négyzetméteres csarnokkal és nagyobb irodaépülettel bővül gyártókapacitásuk. A bővítéshez 37 millió forint támogatást nyertek. A bővített üzem január végétől termelhet, melybe – 20 milliós támogatással – 150 millióért új lézervágó gépet is beszerzett a fiatal cég. Kiss Géza hangsúlyozta, a kft. beruházásai három-öt új munkahelyet teremtenek. Hozzátette, ezzel nincs vége. Még idén 160 millió forintból egy 1200 négyzetméteres csarnok építését tervezik, melynek megvalósításához pályázati forrásokat remélnek. Utóbbi helyszínre más telephelyen dolgozó 20 munkatársuk költözik.

Egymilliárd forintnál is több pénz áramolhat ebben az évben a kapuvári ipari befektetésekbe. Kiemelkedően teljesít majd a Kapuvári Hús Zrt. és az LV Metál Kft., de kisebb beruházások is lesznek.  
Nemcsak a vállalkozások, hanem az önkormányzat is kiveszi a részét az ipari beruházásokból. Hámori György polgármestertől megtudtuk, a szlovákiai Nagymegyerrel (Velky Meder) közösen megnyert, határon átnyúló pályázat keretében 130 milliós támogatással egy inkubátorházat építenek az ipari parkban. Jelenleg a közbeszerzési eljárások folynak, a tavasszal kezdődő építkezés év végéig be is fejeződhet. Maga a beruházás nem generál új munkahelyeket, ám a 760 négyzetméteres épületbe költöző kezdő vállalkozások már hozhatnak magukkal újabb dolgozókat.

A kisebb vállalkozások közül Tímár Jenő autóipari cége is beruház. Az 50 millióból megvalósítandó üzemcsarnok épül, átadását – az időjárás függvényében – legkésőbb májusra tervezi a vállalkozó, aki lapunknak elmondta, néhány új munkatárssal bővíti dolgozói körét.

Az ipari parkban a Laurastar Services Kft. által tervezett, 3000 négyzetméteres csarnok építése tulajdonosváltás miatt jelenleg csúszik. A 40–50 új dolgozót felvenni kívánó beruházás további sorsáról napjainkban is tárgyalnak. Ugyanígy függőben van a Provertha galvanizálóüzeme is, melyet a cég jelenlegi telepe és a vízitársulat székhelye közé tervezett a tulajdonos.

A város egyik legfiatalabb – ám úgy tűnik, napjainkra legdinamikusabb – cége az LV Metál Kft. Idén akár 340 milliót is beruházhatnak.
A város egyik legfiatalabb – ám úgy tűnik, napjainkra legdinamikusabb – cége az LV Metál Kft. Idén akár 340 milliót is beruházhatnak.

Olvasóink írták

  • 2. frenkycom 2011. január 12. 19:04
    „Az ÖRÖK kérdés és a zsebretett kezü holvan?ehe

    Amugy sok sikert kivánok! hajrá!!!”
  • 1. Laza 2011. január 07. 20:58
    „Hajrá mindenkinek!!!! Remélem még lesznek meglepetések is!!! Ha jók az infóim, akkor igen!!!! Kapuvár lesz a megye Taiwanja!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: a Toldi utca elkelt, a járdaépítés nem kellett

Már a kivitelezőt is kiválasztotta a csornai önkormányzat új járdák építésére, a cég azonban… Tovább olvasom