Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Egykori gárdisták az utcán

Egy kis-csornai lakó kereste meg a gárdistákat, mert állítása szerint hónapok óta zaklatták a szomszédai. A rendőrségnek végül nem kellett intézkednie a demonstráció miatt.

Szombat délután négy óra körül Csorna úgynevezett Kis-Csorna városrészében, az Irinyi utca környékén demonstrációs céllal megjelent az egykori Magyar Gárda mintegy húsz tagja. A Kisalföld információi szerint az egyik környékbeli lakó bejelentésére érkeztek a gárdisták az utcába.

Elmondása szerint a bejelentőt hónapok óta zaklatták a szomszédai, ezért kereste meg a gárdistákat, akik két-három órát szándékoztak a helyszínen tölteni.

Úgy tudjuk, a rendőrség a megfelelő erőkkel kivonult, de intézkedésre okot adó esemény nem történt, a gárdisták a rendőrség megjelenése után nem sokkal távoztak.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. ildikop71 2011. november 02. 13:16
  „a munkásőrséget az mszmp hozta létre, diktatorikus alakulat volt párthadserege volt az mszmp-nek. hasonlat nagyon rossz. a rongyos gárda sopron visszafoglalását elérte, jelentős szerepe volt munkácsot ért támadás visszaverésében.na és sopron miért is a hűség városa?! mert a rongyos gárda érte el hogy sorsáról népszavazással döntsenek. egyébként a mai gárdisták soha nem léptek fel agresszíven senki ellen, csak a bűnözők nem tetszenek nekik, és aki ezzel nem ért egyet vizsgáltassa meg magát. mellesleg árvízkor rengeteg gárdista rakta a zsákokat, tudom, ott voltam. raktam én is munka után,nem volt könnyű.a hajléktalanoknak, fedél nélkül élőknek meg saját pénzből virslit osztottak,önzetlenül.”
 • 22. Star-Spangled 2011. november 01. 18:02
  „#19 :):D:D:D”
 • 21. Star-Spangled 2011. november 01. 17:37
  „Ildiko idesanyam:) , nagyon frankon beszelsz!!!!!! Hala az istennek es az igaz magyaroknak,hogy Sopron a mienk!!!!
  Kulonben Burgerlandba:):) tanultam volna 5 evig!!! Hajra magyarok!!!!!!”
 • 20. Star-Spangled 2011. november 01. 17:30
  „#18 A hasonlat szornyu!!!!! MUNKASORSEG!!!!!! Ismertem (ma is) munkasoroket,ornagyot is!!!!!!
  Jobb,ha nem megyunk bele ,hogy mirol es hogyan beszeltek "ROLUNK"!!!!!!!!! A nep volt az ellenseg!!!!!!
  A gardanak SEMMI koze ezekhez az "emberekhez"! Egy szebb Magyarorszagot!!!!!”
 • 19. kau 2011. november 01. 16:46
  „18.nak
  Ez gyengére sikerült:).”
 • 18. Köszörűs 2011. november 01. 15:25
  „Kezitcsókolom!
  ildikop71 !
  Nem tudom emlékszik-e kiskegyed a munkásőrségre? Ők is értünk vonulgattak... pufogtattak... dalolgattak... "szalonnázgattak"...
  Mégis mekkora kárt okoztak az igazi baloldalnak!
  Ön így köszönt:
  Szebb jövőt!
  Erőt egészséget hozzá!
  Mondom én.”
 • 17. ildikop71 2011. november 01. 14:46
  „a fekete fehér magyar ünnepi színösszeállítás ünnepi öltözék. ráadásul farmerben volt a gárda, az imre pajzs pedig történelmi jelkép semmi köze az önkényuralomhoz. az oroszlánt is akkor hordja az ember ha akarja. szebb jövőt!”
 • 16. ildikop71 2011. november 01. 10:58
  „ha nincs rongyosgárda nincs sopron ma, határon belül. ha nincs gárda és nincs jobbik akkor most mégjobban félhetnénk a bűnözőktől”
 • 15. ildikop71 2011. november 01. 10:00
  „és sanyikám a gárda nem masíroz, legfeljebb a szomszéd szomszédai. bennem eddig a gárdisták csak bizalmat és megbecsülést ébresztettek. a jobbik meg a második erő. hamarosan vége lesz a gárdisták zaklatásának.senki nem zavarhatja el a baráti társaságot a családiház udvarából, legfeljebb a bűnözőket. remélem a jobbik ezt hamarosan megteszi, mert más képtelen rá.és igen szebb jövőt!!!! és ne akard te megfélelmíteni a szimpatizánsokat, mert a bűn ellen szimpatizálunk.”
 • 14. kau 2011. október 31. 19:02
  „13. hoz
  Hát akkor a kedves írónak megeredt a fantáziája.”
 • 13. k29680 2011. október 31. 17:44
  „Ott voltam.Négy óra még nem éjszaka.Nem az utcán voltunk,egy barátunkhoz voltunk hivatalosak szalonnasütésre.Ez "még"nem tiltott.Az udvarban beszélgettünk.Odaértünk behívtak bennünket a barátunk elmesélte mi bántja.Hátramentünk a kertbe elkezdtük készíteni a tűzhelyet.Alig húsz perc múlva ott voltak a rendőrök.Először a szomszédba mentek.Nem hallottuk mitől beszélnek nem is érdekelt bennünket.Kis idő múlva átjöttek hozzánk leigazoltattak bennünket és elmentek.Este hat után mondták, a barátunk és a szomszédja szerdán mehetnek a kapitány úrhoz átbeszélni a gondokat.Megkértek bennünket menjünk haza békében.Ezt tettük.Egyébként volt előzménye a dolgoknak de ezt a barátunknak kell elmondani.
  Mellesleg egyikünk sem volt gárda egyenruhában.Csak kicsit elegánsabban mint szoktunk.
  Nem értem a "tisztelt" kisalföld miért nem azt írja ami valójában történt.”
 • 12. rétisas 2011. október 31. 17:40
  „Kíváncsi lennék arra hogy hányszor vonultak ki a rendőrök NAGY ERŐKEL a szomszédhoz,hogy idáig fajult a dolog?”
 • 11. czindi 2011. október 31. 17:26
  „"Kedves" Sanyi32!
  Kívánok neked sok ilyen randalírozó családot jobbról- balról a szomszédodba.
  Érdekes módon én még soha nem féltem, ha valahol megláttam egy tucat ( vagy több ) gárdistát. Ezzel szemben ha három négy kigyúrt, teletetkózott barna fiatalember jön szemben velem, elgondolkodom, hogy átmenjek-é a túloldalra? ( vagy szorosabban markolom az önvédelmi fegyveremet. biztos ami biztos...) És ha azt hiszed, a rend éber őrei ( egyébként néha még meg is értem őket! ) megvédenek téged, nagyon tévedsz. Csak egy példa: a napokban kijelölt gyalogátkelő-helyen ment át egy csapat ebből a fajtából, két pitbull ( persze csak jellegű!!!) kutyával, póráz és szájkosár nélkül. A rendőrautó udvariasan megállt, és átengedte őket ( ami ugye a KRESZ szerint helyes is. ) Azért illett volna megkérdezni őket: hol a póráz és a szájkosár? Vagy nem?”
 • 10. acsali 2011. október 31. 17:23
  „A csornai robogós rendőr csak a közlekedőket cseszegeti.”
 • 9. samsungi 2011. október 31. 17:13
  „Alsó hangon kérdem, amúgy miért csak olyankor van jelen a "rend"őrség amikor gárda ügy van?
  Előtte hol a francba voltak?
  Mert gondolom volt előzmény az ügynek, mondjuk hogy a rendőrség nagy ívben sz*rik az állampolgári bejelentésekre, egész addig amíg vér nem folyik.
  De ilyenkor kitudnak vonulni, igazoltatni, arcoskodni
  Az meg hogy a moderálva népe heti szinten gyepálja a rendőröket az országban, arról mélyen hallgat a szabad sajtó. Talán ilyenkor kéne kivonulni és rendet tenni....”
 • 8. kau 2011. október 31. 16:58
  „6.nak dehisz délután 4kor történt az esemény.
  Miért van olyan érzésem, hogy csak a nem hiába született csodabogarak voltak felháborodva???
  Jah persze nem tudtak randalírozni , pusztítani és hadd ne soroljam:).
  Bevan tiltva?
  Lehetséges csak , törvény szerint lopás és egyéb más csúnya dolog is bűn, de kérem ezeket is NAGYON NAGY részt pont azok követik el akik ellen ment a tüntetés:).”
 • 7. Star-Spangled 2011. október 31. 16:15
  „A garda miota "ellenseg"?”
 • 6. Sanyi32 2011. október 31. 15:40
  „1. a gárda be van tiltva, nem masírozhat sehol, nem kelthet félelmet senkiben
  2. Úgy tudom arra felé családi házak vannak. Ha valaki 22:00 után csendháborít, arra ott a rendőrség. Teljesen jogosnak ítélem, ha elzavarták a rendőrök a gárdát.
  3. Aki egyetért a gárda jelenlétével, az könnyen úgy járhat, hogy holnaptól Őt fogják molesztálni, mert egy "ellenséget" találnak, amibe Ő pont beleillik. Nah akkor majd lehet szeretni, és hívni a gárdát...”
 • 5. OTTHONÜLŐ 2011. október 31. 14:16
  „sZEBB JÖVŐT!!!”
 • 4. HarconaMarcos 2011. október 31. 14:10
  „3 - igen, ez pontosan így van. A klasszikus vicc jut az ember eszébe. Szóval, ezután nem úgy kell hívni a rendőrt, hogy a szomszéd nemzetiségiek rajcsúroznak, hanem hogy épp felvonul a gárda. :-)
  ...
  Éppen lefeküdtem az este, amikor a feleségem szólt, hogy látja az ablakból, hogy égve felejtettem a garázsban a lámpát. Amikor kinéztem, láttam, hogy a garázsban emberek járnak és egymásután viszik el tárgyainkat, ki, a közelben lévő kocsijukhoz. Felhívtam a rendőrséget, de azok azt mondták, nem tudnak segíteni, mert most éppen nincs egy kocsijuk sem a környéken, de megígérték, azonnal kiküldenek egyet, amikor arra alkalom lesz.
  Mondom, OK, visszaakasztottam a kagylót, vártam egy percig, majd visszahívtam a rendőrséget:
  "Halló, egy perccel ezelőtt hívtam önöket, mert tolvajok járnak a garázsomban.
  Hát nem kell többé idegeskedniük, mert mindegyiket lelőttem már a puskámmal."
  Két percen belül fél tucat rendőrautó huhogott a házam előtt, plusz egy különleges rendőrkészültség is, mindenki kiszállt a házhoz.
  Természetesen elfogták a tolvajokat is. Az egyik rendőrtiszt megjegyezte:
  "Azt hittem azt mondta, hogy már mindegyiket lelőtte".
  Válaszoltam:"Azt hittem önök azt mondták, hogy nem tudnak senkit azonnal kiküldeni".”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

125 éves az önkéntes tűzoltó-egyesület

Az elmúlt hétvégén ünnepelte alapításának százhuszonötödik évfordulóját a himodi önkéntes… Tovább olvasom