Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Egyetlen szakorvos van a gyermekosztályon

Nemrégiben a Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány teljes kuratóriuma kicserélődött.
Nemrég a teljes kuratórium kicserélődött a kapuvári Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány élén. Az alapítvány a legnagyobb támogatója a kapuvári kórház gyermekosztályának.

Ügyeleti gondok

Dr. Nagy Zsuzsanna, a kórház gyermekosztályának megbízott vezetője elmondta: míg az osztály műszerezettségében nincs elmaradásuk, több olyan gond is jelentkezik, aminek megoldására jelenleg nem lát esélyt. Ilyen a már szinte krónikus szakemberhiány. A főorvos már több mint egy éve egyedül látja el az osztályon a szakorvosi teendőket. Ahogy mondta, bár mind a kórház vezetése, mind az alapítvány segít az új kolléga megkeresésében, idáig nem jártak eredménnyel. Pedig lakás is várná a belépő szakorvost.

Dr. Nagy Zsuzsanna szerint gondot okoz a központi ügyeleten belül a gyermekek ellátása. Véleménye szerint külön gyermekorvosi ügyeletről nem is beszélhetünk, együtt folyik a felnőttekével, holott mint kifejtette, némi átszervezéssel lenne lehetőség ennek helybéli megvalósítására. „A megoldás érdekében már nemcsak az önkormányzattal, de az ügyelet szakembereivel is egyeztettünk, sajnos mindenki másra mutogat" – mondta az osztályvezető.

Az osztály mindenkori fejlesztésében oroszlánrészt vállal a Kék Forrás-alapítvány. Idén az Arany János utcai Anya- és Csecsemővédő Szolgálat épületét és az osztály ambuláns rendelőjét újítják fel. „Az alapítvány segítségét kérjük majd a gyermekosztály épületének akadálymentesítéséhez is" – mondta dr. Nagy Zsuzsanna. Hangsúlyozta, havonta hatvanezer forintot fizetnek a sürgősségi újszülöttszállításért is. A kórház nehéz anyagi helyzete miatt ebben sem tudnának külső segítség nélkül működni.

Januártól új kuratórium

Kozákné Dobra Zsuzsanna, a Kék Forrás alapítója elmondta: alapítványuk tizenegy éve működik, többször változtak a kuratórium tagjai. Idén az eddiginél is aktívabb működést célozták meg. Ennek érdekében a teljes kuratórium kicserélődött. Több nagyobb fejlesztésbe is beszállnak, a gyermekosztály ambuláns rendelőjén, valamint az Arany János utcai épületen kívül a gartai rendelő felújítását is segítik. Ez utóbbi, csaknem hatmilliós beruházásból az önkormányzat hárommillió forinttal részesedik.

Háromféle bevétel

Az alapító elmondta, a szervezet bevételei három tételből adódnak össze. Az egyszázalékos felajánlásokból évente két és fél millió forintot, a hagyományosan megrendezett jótékonysági bál több mint hatszázezret hozott, valamint magánszemélyek támogatásából is jelentős összeghez jutnak. Utóbbira jó példa egy pomogyi támogató idei megjelenése, aki az ottani karácsonyi fesztivál hasznából szán a környékbeli gyermekeknek.
Illés Tamás, a kuratórium újonnan megválasztott elnöke szerint szervezetük nem csak a rendelők felújításához járul hozzá. Támogatják a Széchenyi- iskola sajátos nevelési igényű gyermekeit és május végére gyermeknapot is szerveznek – más szervezetekkel karöltve. Az elnök dinamikusabb munkát és átfogóbb működést ígért az alapítvány részéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhárman távozni kényszerülnek

A Kapuvári Ruhaipari Rt. több mint száz dolgozója kézhez kapta a várható elbocsátásról szóló értesítést. Ebben tájékoztatják őket, hogy ez év február elsejével a Triumph cég visszalépett a bérmunkaszerződéstől, így a felmondások április elejétől várhatók. Az elbocsátandók közt Bujtás Vince elnök elmondása szerint az improduktív dolgozók mintegy fele is ott van. Tovább olvasom