Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Egyetlen embert érdekelt a városfejlesztés

Egyetlen helybeli érdeklődő részvételével ugyan, de lakossági fórumot tartottak Csornán; pedig 631 millió forintról volt szó.

Az önkormányzat ekkora összeggel számol a belváros felújításánál.

Városfejlesztési fórumot rendezett a csornai önkormányzat. A belvárosi fejlesztési elképzeléseket ismertették, melyek valamennyi érdeklődő tetszését elnyerték. Ritkaságnak számít ez a teljes összhang és egyetértés Csornán. Most is az kellett hozzá, hogy mindössze egyetlen helyi lakos legyen kíváncsi a tervekre. Neki tetszettek.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházására pályázott az önkormányzat. A belváros rehabilitációját szeretnék elvégezni, 631 millió forintos költségvetéssel. A felújítás érinti a városháza előtti teret, a premontrei rendház környékét, a parkot a szabadtéri színpaddal és a Városi Művelődési Központot.

Bozzay Balázs, a pályázatot készítő cég munkatársa a fórumon elmondta: az anyagot befogadták, ám a terveken a második forduló előtt lehet módosítani. Ehhez várták volna a helyiek javaslatait.

Bozzay Balázs a csornai fejlesztési pályázat céljait ismertette.
Bozzay Balázs a csornai fejlesztési pályázat céljait ismertette.

A szervezők nem mondhatják, hogy a közönség passzív volt, hiszen Nagy László javaslattal is élt a tervekhez. Ő azt szeretné, ha a Szent István téri zenepavilonhoz nézőteret építenének. A nyári koncertekre gondolt, amikor a hallgatók csak állva kísérhették figyelemmel a rendezvényeket. Nagy László egyébként szinte valamennyi nyilvános megmozduláson részt vesz a városban.

Szeretem tudni, mi történik körülöttem és mire is számíthatok a városban - mondta Nagy László.
Szeretem tudni, mi történik körülöttem és mire is számíthatok a városban - mondta Nagy László.

– Szeretem tudni, mi történik körülöttem és mire is számíthatok a városban – mondta portálunk érdeklődésére. – Az önkormányzati vezetők a fórumokon tudják tájékoztatni a helyieket, elég baj, hogy ilyen érdeklődés jellemezte a legutóbbit. Leginkább a fiatalokat hiányolom ezekről a tájékoztatókról, hiszen őket érinti jobban, hogy hol, milyen környezetben élnek a következő évtizedekben.

Olvasóink írták

 • 20. Jerry 2009. november 16. 18:01
  „Kedves Felsőszeri fórumozó.Igazán örülök, hogy olvasod írásaim, azt viszont sajnálom,hogy nem érted.Én nem sértegettem senkit,és semmit, csupán a véleményem közöltem a tények ismeretében.Sajnos nem írhatom, hogy "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon megvagyok elégedve" mert ezt a szlogent Ferenc József anno már elsütötte. Azt tudjuk, hogy a jelenlegi városvezetés és "kísérete" nem tűri a kritikát, még ha az építő jellegű is. Sajnálatos tényként kell közölnünk, hogy Csorna virágzó kisvárosból kopár,élettelen település lett, és ebben jó része volt a fideszes vezetésnek is,nem csak a korábbi mszp.nek. Óriási lehetőségeket szalasztott el a város politikai csatározásai, a képviselők párt és magánérdekei miatt. Ezek sajnos tények.Én emlékszem még a régi Csornára,,mi az akkori lakók büszkék voltunka kisvárosra, aminek részeit a Felsőszer, az Alsószer, a Kisszer és a Prépostszer volt.Ide jártak dolgozni, szórakozni a környékről, és a város az ország harmadik legbiztonságosabb városa volt.Volt szállodánk, gyáraink, rendes kórházunk,elegáns Erzsébet presszónk, Korona éttermünk stb. Ma mi van meg ezekből? Se munkahelyek, se szórakozási lehetőségek stb.Na és még tapsikoljunk örömünkben a város vezetésnek?Igaz, van 56-os emlékművünk/ami szörnyen ronda/ zsidó emlékművünk/az se szebb/ használhatatlan egészségházunk stb.stb., Nem is tudom,ki akkor a szánalmas, aki ezért szólni mer, vagy aki csak bólogat,mert nincs önálló véleménye, elképzelése?”
 • 19. Goldman 2009. november 14. 15:41
  „sziszifusz: tulajdonképpen a fórum miatt látogattam anno a csornai honlapot..mára +halt..élt x évet”
 • 18. sziszifusz 2009. november 13. 17:37
  „A városi honlapot nem keresem,mióta a demokrácia kiszélesítése nevében megbénították és ellehetetleníttették a fórumozást.A Papp Józsit legalább szabadon lehetett fikázni.Egyéb városi felületeken/nyomtatott/ meg az időközi pártatlan kampánya dübörgött .”
 • 17. Moo 2009. november 13. 13:09
  „Sajnos sok programról csak utólag hall az ember. Csornán nincs megfelelő tájékoztatás a lakosság felé.”
 • 16. felsoszeri 2009. november 13. 11:49
  „Goldman, én éppen a véleményemet mondtam el, és nem gondolnám, hogy sértőn. Viszont éppen a hivatkozott Jerry nicknevű személy az, aki folymatosan sértő jelzőkkel illeti az adott cikkben megjelenő személyeket, vagy témákat, csak úgy süt belőle a gyűlölet. Mondjuk inkább szánalmas, mint felháborító.

  Nem lapultam én sehol, ha szükségét érzem, akkor szólok hozzá.”
 • 15. 13.István 2009. november 12. 20:46
  „Reméllem az azegy a JÁRDÁT akaró volt a 86-os mellé a városból Bősárkány irányába
  van az a járdamentes szakasz !”
 • 14. Goldman 2009. november 12. 18:02
  „felsoszeri: érdekes ember lehetsz te is, hogy ha esetleg más embernek más a véleménye mint a tied akkor az már nem is "rendes" ember. <moderálva sértő.....>
  A demokráciához hozzátartozik a szabad vélemény nyilvánítás. Ha esetleg más a véleményed akkor lehet vitatkozni, de a személyről ily módon véleményt nyilvánítani, mint ahogy teszik ezt az elv-társaid itt, na az már a ...... vall.
  Egyébként eddig hol lapultál, mert mostanában nem láttalak online?!”
 • 13. felsoszeri 2009. november 12. 17:15
  „radayrossebb, ott a pont!

  Érdekes ember lehet ez a Jerry, nem szeretnék vele egy fedél alatt élni, mert még a kákán is csomót keres. Az utóbbi időben nem volt egy olyan cikk sem, amit ne úgy kommentelt volna, hogy megmondja a nagy tutit, hogyan kellene, mit rontottak el, és milyen jó is volt a régi - régi arany időkben. Kedves Jerry, kérlek, indulj el képviselőnek, polgármesternek, de még jobb lenne, ha egyből miniszterelnök lennél, és valósítsd meg önmagadat. Nagyon szurkolok, hajrá!”
 • 12. jánosi 2009. november 12. 17:00
  „Van itt még több is, ha a csalhatatlan Rick-re odafigyeltek !”
 • 11. MacGyver 2009. november 12. 12:03
  „Szia Rick!

  9. olvastad a 3. mert én arra írtam a 6. első sorát. Örülök, hogy jól van a rokonság. A politikus is ember. :)”
 • 10. Goldman 2009. november 12. 11:47
  „Na, rick nem mernék rád bízni egy üzlet vezetését vagy egyéb kereskedelmi tevékenységet (sem)....stb, stb....
  Ha mindig a "vevő"-nek kell az árú után futkosnia akkor az már régen rossz. Rossz manager lennél. Olyan régimódi szoc felfogású ahol ez így működött anno...”
 • 9. rick 2009. november 12. 11:35
  „5.

  Ott a pont. Aki érdeklődik, az érdeklődik. Tájékozódik, hiteles forrást keres, kérdez, részt vesz.
  Aki fikázni akar, annak semmi sem jó, de mindenre talál kifogást és mindenben mást látja hibásnak.
  Ha meg valamin felhúzza magát, akkor fröcsög és mocskolódik.

  6.

  Szia Mac

  Így van. Vannak viszont szüleim, testvéreim, unokatestvéreim, rokonaim.”
 • 8. Goldman 2009. november 12. 09:38
  „MacGyver: nem járatom a napilapot. Viszont online nem találkoztam vele...
  A csornai honlapot a fórum miatt látogattam anno..., de akkor még érdekes volt. Egyébként a véleményemet szoktam leírni és nem fikázni. Azt azok csinálják akik ilyeneket írnak.
  Jerry: Igazad van....”
 • 7. Jerry 2009. november 12. 09:20
  „radayrosseb, lehet, hogy ott fel volt téve, igazad lehet.Tudod, egy közcélú hirdetést fel kellett volna tenni pl a helyi tv reklámjaiba, a helyi újságokba,kifüggeszteni pl postán, okmányirodában,szórólapokon a lakossághoz is el lehet juttatni.Ahogy alpárka minden megmozdulásáról hírt adni a sajtó, egy ilyen kis eseményről is tudott volna benyomni egy hirdetést.Itt szerintem csak arról volt szó, hogy feltették a netre egy sorban egy napra,ezzel papíron megtették a tájékoztatási törvény által előírtakat, telefonon felhívták Nagy Lászlót, ő úgyis ott van minden rendezvényen, hogy képviselje a város lakosságát.Ugyanis ha egy ember már elmegy, a fórum érvényes.Megjegyzem, hogy nagy ostobaság lenne a zenepavilon elé nézőteret kialakítani.A zenepavilon lényege épen az, hogy a lakosság állva, séta közben, vagy a környező padokon ülve hallgatja a zenét. Nézegetni a műsort a közeli parkban lévő szabadtéri színpadon kell.Arra is volt már ígéret, hogy rendbe teszik,mert azon régen öltöző, díszletraktár,világítás, hangosítás is volt,amit a t. városvezetés lebontatott, azzal az indokkal, hogy a kultúrház fedett épülete jobb ilyen célra.A zenepavilon nem színpad, élő TÉRZENE szolgáltatására van,amit hallgatni kell.”
 • 6. MacGyver 2009. november 12. 09:11
  „Rick mintha azt írta volna, hogy nincs gyereke..

  A Kisalföld nov. 7. szombati száma, 10. oldal, Rábaköz : bal felső sarkában "KÖZÉRDEKŰ : Lakossági fórum a városházán CSORNA. Lakossági fórumot tart az önkormányzat november 10-én, kedden délután öt órától a városháza első emeleti tanácskozótermében. A téma a városközpont fejlesztési programja lesz. A fejlesztésbe szeretnék bevonni a helyieket, a településen dolgozókat, a területen működő vállalkozásokat. A lakossági fórumon kérdéseket fogalmazhatnak meg a város vezetői és a tervezők részére, illetve javaslatokat tehetnek az elmúlt és következő évek egyik legjelentősebb projektjéhez." Igen, máshol is megjelent..”
 • 5. radayrosseb 2009. november 12. 09:02
  „Goldmann, Jerry!

  Ha a kisalföld.hu-n naponta többször is tudtok kommentelni, akkor talán a város honlapját is meg tudnátok nézni. A főoldalon (nem eldugva!) van egy olyan rovat, hogy "aktuális". Na ott...

  http://www.csorna.hu/aktualis/aktualis.htm

  2009. november 5. - 10:51
  - Meghívó Lakossági Fórumra (2009. november 10. - 17 óra)

  Biztos máshol is megherdették, csak az is elkerülte a figyelmeteket. Meg különben is jobban esik, ha fik@zhattok.”
 • 4. Goldman 2009. november 12. 08:30
  „Ejnye rick....ki mondta, hogy ott akartam lenni? Írtam egy szóval is? Én csak a meghirdetést hiányoltam.
  Számomra úgy tűnik, hogy inkább te mentegetőzöl....takarod magad, mert nem értél rá.
  És ha engem őszintétlennek tüntetsz fel akkor te meg hazug vagy. Hazudsz a kifogásoddal.”
 • 3. Jerry 2009. november 12. 08:23
  „Tényleg nem volt meghirdetve eléggé,mert pl én sem tudtam róla.Rick, jó hogy te tudtál róla, csak éppen PONT akkor volt családi programod. A kicsit vitted az állatkertbe? Ez az érvelésed elég őszintétlen. Érdekes, hogy a városban sokan nem tudták,hogy lesz a fórum, csupán a benfenteseket tájékoztatták? Azért jelzés értékü volt mindenképpen ez a fórum.Egyrészt arról, hogy a város vezetése rosszul tájékoztatja a lakosságot, másrészt arról, hogy a város lakossága nem akar kommunikálni a vezetéssel, tanulva az eddigiekből.Valami ilyen szintű egyeztetés lehetett az egészségházzal kapcsolatban is az orvosokkal is.”
 • 2. rick 2009. november 11. 22:48
  „1.

  Azzal takarózni, hogy nem találkoztál a hirdetéssel és ezért nem volták ott, elég őszintétlennek tűnik.
  Én speciel azért nem mentem el, mert nem értem rá, családi programom volt.”
 • 1. Goldman 2009. november 11. 20:55
  „És hol volt meghirdetve a fórum? Mert én sehol sem találkoztam vele. S, egyáltalán, mikor volt? Bezzeg a pártokat azokat tudják hirdetni. Kíváncsi vagyok mikorveszik be azokat az ázott plakátokat, melyek a város újabb csúfságai....JOBBIK!!!!! Neked szól főleg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges élet, egészséges étel

A Kapuvár Lakosainak Egészségéért Közalapítvány Egészséges élet, egészséges étel címmel kétnapos… Tovább olvasom