Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Egyesületként is sikeresek

Január elején ünnepelte harmadik születésnapját a csornai Reménysugár Egyesület. A sérült gyerekeket és fiatalokat tömörítő szervezet működése azonban korábbra nyúlik vissza, hiszen korábban klubként tevékenykedtek.
A Reménysugár Egyesület három évvel ezelőtt azért alakult meg Csornán, hogy sérült gyerekek és fiatalok életét színesebbé tegye. A születésnapon Fejes Sándorné, az egyesület elnöke azt mondja: céljaikat elérték és sikeres három évet tudhatnak maguk mögött. Taglétszámuk például a kezdeti öt-hatról mára tizenhatra emelkedett.
– Sajnos, még mindig nagyon nehéz megközelíteni azokat a családokat, amelyek sérült gyereket nevelnek – mondta érdeklődésünkre Fejes Sándorné. – Erre magyarázat lehet, hogy az egészségesek társadalma továbbra is ferde szemmel néz a sérült fiatalokra.

Ezt gyakran tapasztaljuk, ha közös kirándulásokon veszünk részt.
Az elnök szerint ahhoz, hogy ez a hozzáállás megváltozzék, még nagyon sok időnek kell eltelnie. Addig is rendületlenül szervezik a különböző programokat, most például a farsangra készülnek.

– Sok helyen megfordultunk az elmúlt három évben, sokat szerepeltünk és mindig részt veszünk az értelmi fogyatékosokat és segítőiket támogató országos szövetség megyei szervezetének rendezvényein is – folytatta Fejes Sándorné. – Nagyon jó a kapcsolatunk a környékbeli, hasonló céllal működő egyesületekkel és a város önkormányzata is támogat bennünket.
A támogatásra szükségük is van, hiszen ebből fedezik az utaztatás, a nyaralás és a rendezvényeik költségeit is.

Szerencsére mindig akad olyan vállalkozó vagy magánszemély, aki a jó cél érdekében a zsebébe nyúl és anyagiakkal segíti munkájukat.
Ezek mellett különböző pályázatokon is próbálnak pénzt szerezni, ám ez legtöbb esetben az önerő hiánya miatt hiúsul meg. Fejes Sándorné elmondta: a közeljövőben tisztújító közgyűlést is tartanak, ahol új elképzeléseket fogalmaznak meg, és az elmúlt esztendőket is értékelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban költözhetnek

Határidőre elkészült a csornai Arany-iskola két új épülete. A megyei önkormányzat a beruházásra… Tovább olvasom