Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Egyesületet alakítottak a faluért

Bágyogszovát - Ötven alapító a közelmúltban létrehozta a Bágyogszovátért Közhasznú Egyesületet. Elnökük Torma József lett, aki számít a helyiek összefogására.
A faluért tenni akaró és ezért áldozatot is vállaló helybeliek összefogásával megalakult a Bágyogszovátért Közhasznú Egyesület. Ötvenen gondolták úgy, hogy egyetértenek a szervezet céljaival, ennyien írták alá ugyanis a csatlakozási nyilatkozatot.

Az alapítók elnökké Torma Józsefet választották. Munkáját még tíz elnökségi tag segíti.


– Nagyon jó társaság gyűlt össze, olyan bágyogszovátiak, akik komolyan veszik céljainkat – mondta a Kisalföldnek Torma József. – Olyanok is jelentkeztek, akik eddig különböző okok miatt nem vettek részt a közéletben, ám most látják, hogy tudnak segíteni.

Az érdeklődés tehát nagy és bízom benne, hogy az 50 alapító mellé rövidesen újabb tagok jelentkeznek.

– Igyekszünk mindenkinek megfelelő feladatot találni.

Az elnök hozzátette: kiemelt feladatuknak tekintik a község múltjának feldolgozását és a meglévő épített, illetve természetes környezetének védelmét, óvását. Figyelmet fordítanak az ifjúságra ugyanúgy, ahogy az idősekre is. Készülnek különböző rendezvényekkel is. Már most szervezik például a falu közös karácsonyi ünnepségét. Terveik között környezetvédelemmel kapcsolatos programok is szerepelnek.

Az egyesület tagjai egyébként már a szervezet hivatalos megalakulása előtt is bizonyítottak. Az ő kezdeményezésükre hozták létre a falumúzeumot, és nekik köszönhető, hogy a település két artézi kútját is rövidesen rendbe teszik. Elindult a község történetét feltáró munka is, az eredményt kiadványban teszik közzé.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. november 17. 07:57
    „Ja a köcsögös káposztát meg elássák. A viccet félretéve csak nem, azt akarják elintézni, hogy a szemétszállítás a valós elszállított szemét után számlázzák? Vagy azt, hogy a szennyvizet ne a lakosság villanyszámláját terhelje annak elszállítása. Mert ha ezt képesek lesznek elintézni, még fel is lehet nézni ,sőt meg lehet hajolni e szervezet előtt! De, ha csak a felújításra keülő artézi kutakra is vízmérőt szerelnek és arra is kivetik a csatorna díjat, s ezt is csak tátott szájjal nézik, akkor nincs értelme az egyesület megalakulásának.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a Pápai Hús

Pápa - Még nem látott összefogással próbálja megmenteni a Pápai Hús Zrt.-t a menedzsment és az… Tovább olvasom