Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Egyesület a vidékfejlesztésért

Kapuvár–Rábaköz - A napokban egyesületté alakult a rábaközi vidékfejlesztési csoport. A közgyűlés igazgatóságot és bizottságokat választott. A következő lépés a fejlesztési irányok kidolgozása.
Az egyesületté alakult rábaközi vidékfejlesztési csoport működéséről Hámori György, Kapuvár polgármestere kijelentette: a Csornai és a Kapuvár-beledi kistérség önkormányzatainak, vállalkozásainak és civil szervezeteinek olyan összefogása valósult meg és olyan gazdasági fejlesztési program jön létre, amire még nem volt példa a Rábaköz történelmében.

Példaértékű az önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozások összefogása a Rábaközben.

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület megalakulását a közel kétszázötven tag egyhangúlag megszavazta, valamint döntöttek az elnökségről is. Eszerint a kapuvári polgármester lett az egyesület elnöke, tagoknak Hutflesz Mihályt, Turi Györgyöt, Szalai Imrét, Fenyőházi Tibort és Papp Józsefet választotta a közgyűlés. A felügyelőbizottság elnöke Családi János, tagjai: Németh Gergely, Molnár Rita, Horváth Ferenc, Szakács Imre és Kóczán Zoltán. A fegyelmi bizottság elnökének Tompáné Balogh Máriát, tagnak pedig Kunczi Lászlót, Németh Gy. Gézát, Pintér Csabát, Bognár Sándort és Kenesei Gábornét választották az egyesület tagjai.
Ahogy az egyesület elnöke kijelentette: a következő napokban sok munkájuk lesz, hiszen a koordináló csoport már a fejlesztési stratégia kidolgozásán fáradozik, melyből a rábaközi fejlesztések részleteit tervezhetik meg. – A terv elkészítésére százhúsz napunk van, majd az irányító hatóság döntése szerint Leader-csoporttá alakulhatunk – mondta Hámori György elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös útnak nincs gazdája

"Csornán az Andrássy utcai sorház és társasház között az út katasztrofális állapotban van évek óta,… Tovább olvasom