Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Egyértelmű üzenetet küldtek az acsalagiak

Acsalag - Acsalagon az országos átlag felett volt a szavazási kedv vasárnap. A község választóinak több mint fele, 53,71 százalék voksolt. Kiugróan magas arányban győzött a Fidesz a Hanság-széli faluban: a párt 88,32 százalékot kapott. A helyiek szerint ez egyértelmű üzenet volt: rossz felé halad az ország.

– A szocialisták az acsalagiaktól is megkapták – és még csak itt igazán – a jelzést, politikájukkal nem értenek egyet – magyarázta az eredményt Brányi Zoltán, akivel a faluban találkoztunk. – Nem is annyira a jobboldal támogatását látom ebben, inkább a kormánypárt elutasítását. A mostani választás lehetőség volt, hogy hallassák a választók hangjukat. Itt, a községben ˝nagyot kiáltottak˝.

Brányi Zoltán úgy véli, sokat nyomott a latban Áder János személye is, aki ˝mégiscsak a szomszéd faluból, Maglócáról származik˝. Hozzátette: az eredményt befolyásolhatta, hogy az acsalagiak hiányolják a kormány támogatásával megvalósuló fejlesztéseket. Nem újították fel a településre vezető utakat, nem kaptak segítséget a csatornahálózat kiépítéséhez sem.

– Bezártak óvodákat, iskolákat, a fiatalok jövőjét bizonytalanná tették – jegyezte még meg Pénzesné Kiss Brigitta. A négygyermekes édesanya szerint a jövőről is szólt a vasárnapi voksolás. – Itt, Acsalagon az óvodának két hete van hátra, az iskola talán még egy évig működhet. Ami vidéken fontos, az megszűnik. A falusi emberek a saját bőrükön érzik, hogy nem jól alakulnak hazánk dolgai. Akik most szavaztak és így szavaztak, gyermekeik, unokáik jövőjéről is döntöttek szerintem. Arról mindenképpen, hogy változást akarnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a férfit, aki betört egy csornai templomba

Elfogták azt a csornai férfit, aki a gyanú szerint betört a helyi evangélikus templom közösségi… Tovább olvasom