Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Egyelőre találtak megfelelő megoldást

Csornán a nagy testű állatok tetemét az ATEV, a kis testűekét a gyepmester szállítja el a gazdától.
Bezárták a telepet.
Idén júniusban a megyei állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás kerületi főállatorvosi hivatala azonnali hatállyal megtiltotta Csornán a Barbacsi úti önkormányzati tulajdonú állatihulladék-gyűjtő telep működtetését. Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző akkor a Kisalföldnek egyebek mellett elmondta, hogy készek együttműködni bármelyik szakhatósággal, de az azonnali hatályú tiltás súlyos gondokat okoz az önkormányzatnak. Mi történt azóta? – kérdeztük az aljegyzőtől.

– A Barbacsi úti dögkertet ugyan bezártuk, de az állati hullák elszállítására mégis találtunk megfelelő megoldást – válaszolta dr. Egresiné. – Jelenleg a nagy testű állatok tetemét a gazdától szállítja el az ATEV Fehérjefeldolgozó Rt. A kis testű állatok elhullását pedig be kell jelenteni a polgármesteri hivatalban és a gyepmester helyezi el azokat a bekerített és lezárt gyűjtőhelyen lévő konténerben. Vállalkozásból származó állati hulladékot viszont tilos a gyűjtőhelyre vinni. Azt a keletkezés helyéről szállítja el az ATEV, miután a vállalkozó szerződést kötött a céggel.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária elmondta: a végső és megnyugtató megoldás az lenne, ha olyan korszerű gyűjtőhelyet lehetne kialakítani, amely mindenféle előírásnak megfelel. Erre azonban a csornai önkormányzatnak nincs pénze, ezért megkeresték a környező települések elöljáróit – náluk is hullanak el állatok – azt tudakolva, hogy mit szólnának egy közös gyűjtőhely létrehozásához. Ám a válaszokból nem az derült ki, hogy a címzettek támogatják az ötletet. Legalábbis most nem, illetve kivárnak. Így hát – egyelőre – marad a jelenlegi állapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánszemélyek és közületek is tartoznak

Az talán mindenki számára természetes, hogy a szolgáltatásokért, bérleményekért díjat kell fizetni. Más kérdés, hogy ezen kötelezettségének ki tesz eleget, illetve eleget tud-e tenni egyáltalán. Olykor az anyagi gondok nélkül élő ember is lehet feledékeny, mások viszont fizetnének, de pénz híján képtelenek erre. De nemcsak magánemberek halmoznak fel tartozást. Tovább olvasom