Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Egyelőre nem lesz új postaépület

Kapuvár - A képviselő-testület csütörtöki ülésén döntött a temetői díjak emeléséről, valamint a posta helyi vezetőjének beszámolójában elhangzott: a városban egyelőre nem lesz új épületük.

A helyi posta vezetőjének beszámolójával kezdődött csütörtökön a kapuvári képviselő-testület márciusi ülése.

Tóthné Buday Márta elmondta, évek óta létező gond, hogy a kapuváriak keveslik a posta ügyfélterének nagyságát, ám a cég jelenlegi helyzetében nem várható, hogy új épület építésébe vágjon bele. Tóthné szerint a várakozási idők a meghatározott mértéken belül vannak, úgy véli, ezzel kapcsolatban nem minden panasz megalapozott. Hozzátette: a hét új levélszekrény a belerakott küldemények arányában nem tűnik kevésnek.

Mészárosné Pölöskei Rita képviselő (Kapuvárért Egyesület) a délutáni nyitvatartási időt kifogásolta. A posta vezetője szerint a négyórás zárást még évekkel ezelőtt rendelték el, ám változtatásra van lehetőség.

A kapuvári rendőrkapitány ismertette a tavalyi eredményeket. Elmondta, a napokban két új járőrkocsit vehettek át, melyhez két új civil autót is kaptak. Eredményként értékelte a templommal szemben kihelyezett köztéri kamera felszerelését, melyhez várhatóan idén még egyet csatlakoztatnak.

A Jószív Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Ladocsi Géza beszámolója szerint hároméves fejlesztési tervet készítettek, melynek keretében már több helyen felújítják a temetőt és környékét. A kápolna rekonstrukcióját a belső munkákkal folytatják, erre jelenleg nyolcszázezer forintot különítettek el. Terveik közt szerepel az önkormányzattal közösen felépítendő új temetői főépület is. Az ülésen döntés született a szolgáltatási díjak hatszázalékos emeléséről is.

A képviselő-testület ezt követően Dicső Gábor beszámolóját hallgatta meg. A Kisalföld Távhőszolgáltató Zrt. vezetőjének tavalyi beszámolóját az előző ülésen nem fogadta el a plénum és most is többen vitatták a távhőt üzemeltető cég írásos anyagát. A tavalyi anyagot végül elfogadta a testület, ám az idei tervekről, a helyi távhő jövőjéről rövid időn belül új tárgyalásokat kezdenek. A részletekre hétfői számunkban bővebben visszatérünk.

A plénum döntött az idei önhikis pályázat benyújtásáról, valamint elfogadták a kistérség közfoglalkoztatási tervét. A képviselők döntöttek az idei sporttámogatás mértékéről, 13,2 millió forint jut a város sportjára. Végül Németh Csóka Gábor alpolgármester tájékoztatta a testületet arról, hogy a kapuvári Fő téri fejlesztésekre egyelőre egy sikertelen pályázatuk volt, idén másodszor próbálkoznak.

Olvasóink írták

 • 13. tatira 2009. március 31. 05:48
  „Hát igen nyugodtan figyelhet a kamera engem is ,sőt a családomat is tisztességgel élünk,betartjuk a szabályokat pl....parkoló jegyet veszünk,biztonsági övet teszünk,nem száguldunk állati sebességgel az utakon ! A házhelyi posta az meg remek ,aki meg nincs megelédgedve vele ne menjen oda: )”
 • 12. FüziJózsi 2009. március 30. 21:13
  „táblák: 1. a lámpás keresztőzédésben, 2. a templommal szembeni gyalogos átkelőnél, a 3. régi papírbolt, most Máltai szeretetszolg, épülete elött lévő oszlopon. Vagyis a teljes látósugarában ahol a kamera figyel.
  Csatlakozva az előttem szólókhoz, csak azt zavarja akinek van mit takargatni. Én akár a nyakamba is tehetnék egy kamerát abból semkinek és semminek nem lenne gondja, ja és vagyunk így még szerintem pár ezren Kapuváron. Jobb ha figyelnek, és vasárnap reggel nem a kiburogatott kukák látványa fogadja a városunkon átheledó autósokat, mert ez a lehető legroszabb marketing... nem azt gondolják, hogy xy bunkó és nem tud viselkedni és parancsolni a hatalmas erejének, hanem azt gondolják, hogy ez egy rendetlen város....
  A posta szerintem nálunk szuper, nem engedem őket bántani !

  Szép estét mindenkinek! Hajrá KAPUVÁR!!!
  Füzi József”
 • 11. aquila 2009. március 30. 17:56
  „Például a lámpáknál van kihelyezve a kamerákra figyelmeztető tábla.
  Az azért elég központi hely a városban, nem?”
 • 10. mega 2009. március 30. 17:31
  „Kamera !
  Csak az fél tőle akinek szégyellni -takargatni valója van.
  Legyen újra rend ebben az országban, ha kamera kell hozzá ,vagy bármi ,de így nem maradhat.”
 • 9. P.mester 2009. március 30. 17:19
  „Tisztelt Moderátor,

  A 13 36-os hozzászólásom (7. sz.) utolsó mondata (miszerint "Ha pedig térfigyelő kamera, akkor kapuvar.blog.hu") moderálva lett. Kérem, indokolja meg, miért volt erre szükség. Amennyiben ezt továbbra sem teszi meg, úgy kénytelen vagyok e kellemetlen esetet az Ön túlbuzgóságának és ilymódon véletlennek tekinteni.

  Üdvözlettel:

  P.mester”
 • 8. KicsiCsíra 2009. március 30. 14:56
  „A nagypostára én is akkor megyek, ha igen muszáj. Nem szeretem a flegma és lekezelő személyzetet, persze tisztelet a kivételnek, mert azért közöttük is akad kedves és mosolygós. Ki is emelném Némethnét, aki az ajánlott leveleket adja ki.
  A házhelyi postára járok rendszeresen, ott adom fel a csekkeket és bármilyen kéréssel fordultam eddig, segítőkészek voltak a lányok.

  A kamerához pedig annyit szólnék, hogy a kamera értünk van, a mi biztonságunkat szolgálja, bár elgondolkodtató az a megjegyzés, hogy ki felügyeli ezeket.”
 • 7. P.mester 2009. március 30. 13:36
  „Ha új posta, akkor jó lenne visszaépíteni a régi szecessziós postaépületet, melynek a mai építészetileg nyomdokába sem érhet.

  <moderálva>”
 • 6. Reális 2009. március 30. 09:17
  „Házhelyi postán kedvesek?Nekem még egyszer sem köszöntek!És felháborító,hogy egymással beszélgetnek,amikor én a számomra fontos ügyeimet intézném!”
 • 5. kisspistajozsef 2009. március 30. 07:11
  „Kedves FüziJózsef!

  És TE hol láttad ez a feliratot, mert tudomásom szerint ilyen nincs kihelyezve a városban; főképen nem a "kamerázott" területre!
  Te elmondásod szerint tök természetes, hogy a város be van kamerázva, de bezzeg, ha a nejedet felveszi egy próbafülkében a biztonsági kamera vetkőzés közben, akkor egyszerre hatósági szervekhez fordulsz és az üzletre borítod az asztalt! Valahogy még sem természetes ez, hogy "magasról" kukkolnak minket! Tudják, hova mész, mikor kivel.... és ez ellen nem tudsz tenni semmit! Ha tudnád, hogy a Fő téri kamera képe hány helyre fut be, akkor most nem pártolnád! Erről ennyit!”
 • 4. FüziJózsi 2009. március 29. 17:58
  „Pár gondolat!
  A "nagy postát" én sem használom, a házhelyben lévő posta minden dolgozója példa értékűen végzi a munkát.
  Kedvesek, segítőkészek minden elismerésem nekik. Bár minden szolgáltatás így működne az országban...

  A kamerákkal kapcsolatban... 3 tábla van kihelyezve a következő szöveggel: " KAMERÁVAL MEGFIGYELT TERÜLET" + EGY NEMZETKÖZI LOGO. hA VALAKINEK EBBŐL NEM EGYÉRTELMŰ, hogy ha itt jár figyelik, esetleg felveszik, akkor bocsi...

  szép estét, és remek hetet mindenkinek!
  Füzi József”
 • 3. tatira 2009. március 29. 15:18
  „Annyira nemhat meg,lesz új nem lesz új,én azt mondom a házhelybe lévő kispostának mása nincs! Jó a légkör kedvesek, stb...én nagy ivben kerülöm a városi postát : ) /énirtam/”
 • 2. Reális 2009. március 29. 13:16
  „Jók ezek a beszámolók!Mindig,mindenki csak jót mond,jól működik minden,a fidesznyikek meg bólogatnak!”
 • 1. kisspistajozsef 2009. március 29. 11:18
  „-moderálva-

  A kapuvári Posta nyitvatartása szerintem is elég gázos, mert aki 16:00-ig dolgozik nem tud már postán csekket feladni, se semmit intézni, el kell kéreszkednie- ami ugye nyűg az ember hátán. Miért nem lehet azt megcsinálni, amit nagyvárosok már évek óta űznek: nyitva tartás hosszabbítás --> 8:00-18:00 Én úgy gondolom kivitelezhető lenne, még több alkalmazottat kéne felvenni, nem pedig újításról beszélni. Az új épületről: soha nem fog elkészülni; az EU szabványainak nem felel meg a mostani Posta Hivatal - beleértve a mozgáskorlátozott felvonót, amit egyik alkalmazott sem tud üzemeltetni -! De nem baj ez kell nekünk :)

  A kültéri kameráról: a város vezetősége, illetve a rendőrkapitányság engedélyén felül szükség van a városban polisszimók kihelyezésére, mert a kamera mégis csak a közterületen helyezkedik el és a járókelőket is rögzíti; mindenképpen fel kell hívni a lakosság figyelmét a felvétel elkészítésére! Úgy gondolom ez lenne FAIR, nem?

  Az új járőrautóknak nem tudom örülnöm kéne-e, jó volt az Oktávia is, nem kéne Fordokkal furikázgatni városszerte.... Rendőrségnek is kéne munkát adni, mert az éjszakában elég sok a randalírozó és kiabáló, illuminált állapotú fiatal, akik a kukákat döntögetik még mindig(!). Továbbá ellenőrizni kéne Kapuvár egyetlen "JOBBKÉZ-SZABÁLY" egyenrangú útkereszteződését, mert nagyon sokan nem ismerik a behajtani tilos táblát, sem pedig a teendőt egy ilyen helyzetben!
  További tipp: Penny Market parkolója éjjel autósok versenypályája, ahol fékcsikorgatások és gyorsulások hangjai szállnak be a környező lakások "csendjébe", valamint a 85-ös főút teljes szakaszát gyorsulásokra használják fiatal, suttyó alakok! A kamionok hajnalban 90-100 km/h-val valadnak végig a városon..... Ennyit az ellenőrzésekről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillióért családi ház eladó

Rábaköz - „Beállt" a rábaközi ingatlanpiac. A forgalom visszaesése az óvatos becslések szerint… Tovább olvasom