Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Egyelőre nem írják alá a médiaszerződést

Úgy látszik, Csornán nem múlhat el képviselő-testületi ülés úgy, hogy a médiaszerződés ne kerüljön szóba. A keddi megbeszélésen Turi György bejelentette, egyelőre nem írja alá a megállapodást a Molnár kft.-vel.

A csornai képviselő-testület keddi ülésének napirendjén két téma szerepelt: az általános és művészeti iskola, óvoda igazgatójának felmentése, illetve a helyettesítés megoldása. Némethné Fülöp Terézia, aki három évig irányította az intézményt, azért kérte jogviszonyának megszüntetését, mert munkahelyet vált. Megbízatása április 14-vel szűnik meg.

Némethné Fülöp Terézia a megyei oktatási hivatal munkatársa lesz. Turi György a testület nevében gratulált a szakembernek és kérte, új munkahelyén lehetőségeihez mérten segítse a csornai oktatási intézményeket. A pedagógus hozzászólásában megígérte, továbbra is szívén viseli „anyaintézménye" sorsát. Megjegyezte: a váltás minden bizonnyal zökkenőmentes lesz, mivel utódjánál jó kezekben marad az önkormányzati iskola.

A keddi ülésen az is kiderült, hogy az eredményekért három hónapig Kemenesi Ágoston lesz a felelős. Őt bízták meg ugyanis az igazgatói teendők ellátásával addig, amíg pályázat útján új vezetőt keresnek a Széchenyi élére. Nem ismeretlen területet vesz át, hiszen eddig igazgatóhelyettesként dolgozott itt.

Az ülés végén Turi György bejelentette: egyelőre nem írja alá a Molnár TV Kft.-vel a médiaszerződést. (A testület március 31-i ülésén döntött úgy, hogy megállapodást köt a céggel. – A szerk.)

– Megdöbbenve értesültem a Balogh Csaba képviselő urat érintő hírekről. Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, azonban nagyon nehéz helyzetbe kerültem – indokolta döntését Turi György. – A nyilvánosságról szóló testületi döntés meghozatalával kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel. Ennek fényében nem írom alá a szerződést. Megkeresem az ügyészséget, az Állami Számvevőszéket, a megyei kormányhivatalt és állásfoglalásukat kérem, mi a követendő eljárás ebben a speciális helyzetben.

A polgármester hozzátette: az Állami Számvevőszék véleményét a Bartók Béla úti telekügyben megkötött szerződés miatt is kikéri. Kiss Ottó (Fidesz–KDNP) reagált az elmondottakra.

– Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Hogyan gondolja a polgármester úr, hogy nem ír alá egy szerződést, melyre érvényes képviselő-testületi határozat van – fogalmazott. – Ebben az ügyben, míg a bíróság nem dönt, a testületi határozat él. Nem tudom, mi az akadálya a szerződés aláírásának.

Turi György megismételte: tekintettel a körülményekre kéri a hatóságok állásfoglalását és azok ismeretében tesz eleget a kötelezettségének.

Olvasóink írták

 • 13. Goldman 2011. április 18. 11:21
  „sorok_közt: véleményem szerint ha csak a gyanúja is fenn áll akkor ez már okot adhat arra, hogy ne írja alá. Tudtommal a fia ügyvéd vagy mi és szerintem kikérte a véleményét ez ügyben. Csak önhatalmúlag nem hiszem, hogy megtenné”
 • 12. sorok_közt 2011. április 16. 12:06
  „Akkor is köteles a polgármester a szerződést aláírni, ha a döntés óta bűncselekmény (vesztegetés) alapos gyanúja merült fel?”
 • 11. Moo 2011. április 16. 10:14
  „10. Itt már nem a pénzről van szó, hanem a körülötte kialakult helyzetről, az esetleges vesztegetési kisérletről.”
 • 10. 1120 2011. április 16. 01:51
  „A havi közel egymilliót én is sokallom (tájékozódtam egy kicsit ez ügyben), de az a helyzet, hogy egy érvényes képviselőtestületi döntést a polgármesternek kutya kötelessége aláírni. Ennyit azért illene tudnia... Aztán persze a már megkötött szerződést megtámadhatja bárki-de nem így...”
 • 9. sorok_közt 2011. április 15. 19:17
  „Köszönet a gyors intézkedésért. A vaslemezt 24 órán belül megigatították, igaz a betonkörnyezete továbbra is gödrös. Az igazi megoldásra gondolom nincs pénz. Ez is valami.”
 • 8. Tavaszanyó 2011. április 15. 08:07
  „Kezdeményezzenek "népszavazást" biztos van rá valamilyen lehetőség.”
 • 7. sorok_közt 2011. április 14. 21:47
  „A Polgármesteri Hivatal főejáratával szemben, a Premontrei Templom bejáratánál a kerékpárúton évek óta, hangsúlyozom évek óta hangsúlyozom évek óta ki van fordulva a helyéről az ott levő vas áthidaló. Abszolút balesetveszélyes.Ez nem tűnik fel a műszaki osztálynak? Nem lenne fontosabb mégiscsak az utak rendbetételére költeni a pénzt? Legközelebb fényképpel illusztrálom a főoldalon.”
 • 6. kap_ 2011. április 14. 21:43
  „Evvel csak az a baj, hogy mindenképp alá kell majd írni azt a szerződést... Köszönjük Fidesz! :)
  (És kedves Kisalföld, elég volt a hozzászólásaim törléséből... -.-)”
 • 5. szemi70 2011. április 14. 21:42
  „Értelmesebbre ??
  Minek. Fő a nyilvánosság !!
  Igaz,normálisan beszélni sem tud némelyik. (Fel)Olvasni meg már végképp nem !
  Akkor hát fizessünk,mint a "katona tiszt" ?!!
  Pedig B.R. képviselő körzetében a hónap végén már,"éheznek az emberek" !!!
  Ő mondta . És mégis megszavazta !
  Az egész csak kicsinyes bosszúnak tűnik,mert egy bizonyos ember nem lett "álláshalmozó" .
  Van itt lóvé,igaz kilóg az a bizonyos testrész a gatyából,de azé is kőccsünk !!

  Népdal át költve :

  A csornai "Koronára" nem süt a nap,
  mert herdálnak az "urak".
  Szórják is a milliókat sorjába,
  pedig lapos a város bukszája !!

  SZE.”
 • 4. Gyöngyi60 2011. április 14. 20:29
  „Szerintem azt a pénzt értelmesebb dologra is lehetne költeni. Kit érdekel az önkormányzati ülések közvetítése?!
  Ha másra nem lehet költeni, akkor valami értelmes szórakozásra is költhetnék. Neves együttesek koncertje pl. minden korosztálynak.
  Stb.”
 • 3. Goldman 2011. április 14. 16:50
  „tettes: ebben egyetértek veled”
 • 2. tettes 2011. április 14. 11:17
  „Nagyon helyes!A Polgármester úr második jó döntése.Nem kell,hányszor mondjam nem kell........”
 • 1. balassaz 2011. április 14. 10:39
  „Az Acsalagi diáklányok most biztosan örülnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A paksi atom Kapuváron - Nem volt sugárveszély - Galéria

A Paksi Atomerőmű Zrt. interaktív kamionja szerdán Kapuváron várta a látogatókat. Tovább olvasom