Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Egyelőre nem drágul a temetkezés Kapuváron

Felújítják a művelődési központ nagytermét. A városkassza hitel nélkül zár. Emelkedett több helyi szolgáltatás díja is. Ülésezett a képviselő-testület.

Csütörtök délután – a tervek szerint idén utoljára –ülésezett Kapuvár önkormányzatának képviselő-testülete.

Napirend szerint elsőként a Szent Kereszt-temetőt üzemeltető Jószív kft. ügyvezetője, Ladocsi Géza beszélt a cég tevékenységéről. Ezek között az egyik legfontosabb volt a november elejétől bevezetett nyilvántartási rendszer ismertetése, valamint a cég által javasolt díjemelések tárgyalása. A Jószív kft. javaslata nyomán a plénum végül elnapolta a díjtételekről szóló rendelet módosítását.

Néhány más városi szolgáltatás, így a közterület-használat s az önkormányzati lakások bérleti díja 2,5 százalékkal emelkedik január elejétől.

A testület döntött a Kapuvár Város Tiszteletbeli Polgára kitüntetés odaítélésének szabályairól is. Ezt az elismerést nem csak magyar állampolgárok kaphatják meg.

Az ülésen szó volt három térfigyelő kamera városi beszerzéséről is. Erre közbeszerzési eljárást ír ki a városháza. Hámori György polgármester lapunknak elmondta, a rendszereket a rendőrséggel egyeztetett helyszínekre helyezik ki, de egy biztosan a felújított Fő teret fogja figyelni.

Ugyancsak pályázati forrásokra számít a város a Rábaközi Művelődési Központ színháztermének és színpadi technikájának felújításához.
A képviselők döntöttek a Kapuvár név használatáról is egy közösségi oldalt üzemeltető magánszemély kérvényére, „Kapuvár anno" címen.

A közgyűlésen a polgármester elmondta: az önkormányzat működéséhez az év során nem kellett folyószámlahitelt felvenni.

A testület az egyik napirendi pontban meghatározta a jövő évi munkarendet, melyet – a polgármester szerint – év közben, a felmerülő problémák kezelésére módosíthatnak is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi ünnepség Bogyoszlón

Az óvodások kedves, vidám műsorral készültek, az anyukák, nagymamák, óvodát támogató Bogyoszlóiak… Tovább olvasom