Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyelőre maradnak a falubuszok az önkormányzatoknál

A falu- és iskolabuszok üzemeltetését mégsem vonja állami kézbe a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – azaz, továbbra is helyben dőlhet el, kit, mikor, hova szállít az önkormányzati jármű.

 Egy balatonalmádi konferencián hangzott el először, hogy a falu- és iskolabuszok üzemeltetését átvenné a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az önkormányzatoktól. Indokként a működtetésük gazdaságtalanságára és több kisebb, vélt hiányosságra hivatkoztak. (Kisalföld, 2007. június 14.) A községvezetők tiltakoztak és bizottságot alakítottak, mert szerintük ésszerűtlen és a falvak jövőjét veszélyeztető tervről volt szó. Tompáné Balogh Mária beledi polgármester most arról számolt be a Kisalföldnek, hogy egyelőre elmúlt a veszély.

– Tiltakozó bizottságunk vezetője, Kovács Győző, a Baranya megyei Boda polgármestere értesített a jó hírről – mondta Tompáné Balogh Mária. – Mint írta, a kormány előterjesztésben egyértelműen szerepel, hogy a falugondnoki buszokat nem tudják integrálni a közúti közlekedésbe. Az iskolabuszok átvételéhez is törvénymódosításra lenne szükség, amit nem tartunk valószínűnek. Az információt a bodai kolléga szerint a minisztérium osztályvezetője is megerősítette.

Beled polgármestere azért hozzátette: teljes mértékben nem nyugodtak meg.

– Odafigyelünk minden, az önkormányzati buszokkal kapcsolatos rezdülésre. A bizottságot sem szüntetjük meg, ha kell, azonnal összeülünk és intézkedünk – tette hozzá. Tompáné Balogh Mária azt mindenképpen eredménynek tartja, hogy a minisztériumban belátták a tervezet ésszerűtlenségét és egyelőre elálltak megvalósításától.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pásztori pásztor tartja a hagyományokat

Pásztori pásztora, Jandó Sándor igazi „pusztai", sorsát elfogadó ember. Édesapja örökébe lépett, amikor juhásznak állt négy évvel ezelőtt. Naponta huszonöt kilométert gyalogol, közben gondolkodik a világ folyásán, és imádkozik; meghalt fiáért is. No meg figyeli a nyájat, szinte együtt él a bárányokkal. Tovább olvasom