Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egyelőre kivárnak a kisvállalkozók

A megye kisvárosainak okmányirodái nem regisztrálnak nagyobb rohamot a szeptemberi adóváltozások közeledtével.
A szeptember elsejével bevezetett adónövelő rendelkezések – a várakozásokkal ellentétben – nem apasztották a Rábaköz és Mosonmagyaróvár vállalkozásainak létszámát. A kiváltott és visszaadott egyéni vállalkozói igazolványok száma csak kismértékű eltérést mutat.
Mint a kapuvári polgármesteri hivatal illetékesétől megtudtuk, az idei évben – januártól augusztusig – hatvankilenc egyéni vállalkozói igazolványt kértek és hatvanötöt adtak vissza az okmányirodán. Cserpesné Kiss M. Erzsébet irodavezető szerint a számok teljesen hétköznapi állapotot mutatnak.

A polgármesteri hivatal által kiadott statisztikából kitűnik, hogy idén januárban (6), júniusban (15) és júliusban (13) több vállalkozói igazolványt adtak vissza, mint amennyit kiváltottak (januárban 6, júniusban 9 és júliusban 10 igazolványt váltottak). A helyi vállalkozók véleménye szerint nagyobb változások inkább a jövő év elején lesznek. Ezt látszik alátámasztani a mostani statisztika is, pedig ez év januárjában még nem lehetett tudni a szeptemberi változásokról. A kiadott és visszavont vállalkozói igazolványok számánál jóval nagyobb az adatváltoztatási kérelmek mennyisége. Ilyen Kapuváron januártól augusztusig száztizenhat esetben fordult elő. Itt is megfigyelhető a januári hónap kiemelkedő – negyvenhat – esete. Vélhetően tehát kivár a kisvállalkozók tábora.

Hasonló tendenciákról számolt be Horváth Nándor, a csornai polgármesteri hivatal főmunkatársa is, aki hozzátette: az utóbbi hónapok fluktuációja a szokásos mértéket nem haladja meg Csornán.
A mosonmagyaróvári okmányirodában azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre nem adnak vissza több vállalkozói igazolványt, mint korábban. Mindenki várakozó állásponton van. Egyelőre még a könyvelők is csak tanulmányozzák a változásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal fizetős lesz a 85-ös is

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tervei szerint 2007 januárjától csak autópálya-matricával használhatnák a tranzitúttá minősített főútvonalakat a kamionok. A fizetős utak listáján szerepelnek a 85-ös és 86-os főutak is. A matricákat felváltó elektronikus útdíjrendszer kiépítése még a jövő feladata lesz. Tovább olvasom