Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Egyelőre három biztos búcsúzó

A rábaközi településeken hivatalban lévő polgármesterek többsége folytatni akarja a munkát.
A rábaközi településeken hivatalban lévő polgármesterek többsége folytatni akarja a munkát, ezért jelölteti magát a közelgő helyhatósági választáson. Vannak azonban olyanok is, akik „leteszik a lantot", befejezik az önkormányzati tevékenységet. Hogy hányan döntöttek így, egyelőre nem tudni. Három biztos visszavonulót azonban sikerült lapunknak megszólaltatnia.

Mandátuma lejártával két és fél ciklus elteltével „kivonul" a közéletből Dombos Márk, Maglóca polgármestere.

– Nem indulok a közelgő választáson, úgy gondoltam, jöjjenek a fiatalok – mondta el a Kisalföldnek Dombos Márk. – Voltak nehézségek az elmúlt tíz évben, de azért nem maradtak el a sikerek sem. Nagy terveket nem szövögettünk, mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Egyebek mellett két utcában szilárd burkolatot kapott az úttest, rendbe tettük a kultúrház tetőzetét, elvégeztük a belső felújítást, kifestettük a könyvtárat és új polcokat vásároltunk. Sajnos, a lélekszám tovább csökkent a faluban. Mindent összevetve jó szívvel gondolok vissza az elmúlt évtizedre.

A ciráki Kovács Ferenc sem vállalja tovább a faluvezetői tevékenységet. P négy évig állt a település élén.

– Közel vagyok a nyugdíjkorhatárhoz, szeretnék visszavonulni – közölte.

– Egyre kevesebb az állami támogatás, így számos nehézséggel kellett megküzdenünk. Ennek ellenére két önkormányzati utat rendbe tetettünk, korszerűsítettük a közvilágítást, elkészült a templom díszkivilágítása. Az intézményeink – köztük a nyolcosztályos általános iskola – működnek, tavaly bevezettük a szociális étkeztetést. Végezetül talán annyit: a falu érdekét szem előtt tartva igyekeztem helytállni az elmúlt négy évben.
Rábacsécsény jelenlegi első embere, Kovács József tizenkét esztendő után mond búcsút az önkormányzati munkának.

– Sok olyan dolog történt, amire szívesen fogok emlékezni az elkövetkező időszakban – kezdte Kovács József. – Többek között elkészült a település címere és zászlója, megszerveztük a szemétszállítást, korszerűsítettük a közvilágítást, befejeztük a gázberuházást és csatornázást. Saját erőből új sportöltözőt építettünk, s nem utolsósorban – ha nehézségek árán is – megtartottuk az összes intézményünket. Csak magunkra számíthattunk, hisz a költségvetésünkben 1995 óta hiánnyal kellett számolnunk. Fontos számomra, hogy a magunk mögött hagyott évek alatt haragosokat nem szereztem a faluban. A polgármesterséget nem tanítják, úgy vélem, szeretet és mértékletesség mindenképpen kell hozzá. Na és az sem árt, ha szót ért az ember a képviselő-testület tagjaival.

A pásztori vezetőt, Ónodi Jánost ezúttal nem sikerült elérni, ám 2005. szeptember 28-án azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy négy ciklus után ötödiket már nem vállal a polgármesteri poszton, jöjjenek a fiatalok. Információnk szerint ez az elhatározása véglegesnek tekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolták Csornán az ellopott zászlókat

Most a zászlótartókat magasabbra helyezték, illetve újakat tettek ki az eltulajdonítottak helyére. Tovább olvasom