Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Egyedülálló drogprogram indul a Rábaközben

Jövő héten országosan is egyedülálló programot indítanak Kapuváron a drogok ellen. A rendőrök szerint jelenleg is folyik eljárás terjesztők, megszerzők-fogyasztók ellen.
Országosan is egyedülálló programmal készül a Kapuvári Rendőrkapitányság. A drogok hatásait és a megelőzés módozatait taglaló rendezvényt az elmúlt évben tartották meg először. Annak sikerén felbuzdulva idén is egész napos előadás-sorozattal és filmvetítésekkel hívják fel a figyelmet a kábítószerezés veszélyeire.

Horváth László őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta: az elmúlt évek nyomozásai több droggal kapcsolatos esetet is felderítettek a környéken. A statisztikák azt mutatják, hogy stagnál az ilyen bűncselekmények száma, ám ezeknél a legnagyobb a látencia, hiszen mind a terjesztőknek, mind a fogyasztóknak az az érdekük, hogy rejtve maradjanak. Horváth őrnagy kijelentette: a jelenlegi tapasztalatok és visszajelzések alapján a drogokkal kapcsolatos bűncselekmények széles összefogással szűk mederbe terelhetők. Ehhez azonban felvilágosítás és megelőzés szükséges.

Az április 11-i rendezvényen hosszas szervezés után többek közt Csernus Imre pszichiáter, Zacher Gábor toxikológus vagy Köszler Ferenc bíró is előadást tart. A témák közt a fiatalkorú bűnözés, a kábítószerek hatása és a szoftverkalózkodás is szerepel. Horváth László őrnagy kiemelte: a rendezvényen megjelent szülők ingyenes gyorstesztet kapnak a szervezőktől. A programra a megye több településéről is várnak érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földtulajdonosok nem ellenzik a szélerőműveket

A Rábaközben is egyre több településen vetődött fel szélerőműparkok építésének gondolata. A beruházók a községi vezetőkkel egyezkedtek és a földtulajdonosokat is megkeresték. Az elképzelések szerint többek között a kapuvári, a bágyogszováti, a rábapordányi, a Dél-Rábaközben pedig a ciráki, a gyórói, a dénesfai és a répceszemerei határban foroghatnak a lapátok. Tovább olvasom