Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Egyben van még az egymilliárd Kapuváron

A kapuvári városháza eddig sikeresen ˝fialtatta˝ az egymilliárdos kötvény kamatait és az esedékes kiadásokra is futotta. Jelenleg a kamatokkal együtt 1,1 milliárd forint áll a város rendelkezésére.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén Csákány Annamária, a Jobbik helyi képviselője érdeklődött a polgármesternél a város által még 2008-ban kibocsátott egymilliárd forint értékű kötvény értékéről.

Hámori György válaszában kijelentette, két éve a város nehéz anyagi helyzete indokolta a svájci frankban kibocsátott, egymilliárd forint értékű kötvény jegyzését. – A pénz visszafizetésére huszonöt éve van a városnak, a tőkét évente, 2013-tól kell fizetni – mondta Hámori György.

Hangsúlyozta, a városháza eddig sikeresen gazdálkodott a rendelkezésre álló pénzzel, melynek nyomán napjainkban a kamatokkal együtt 1,1 milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére.

– Nemcsak a kötvény már fizetendő kamatait és költségeit termeltük ki az elmúlt időszakban, hanem a jelenleg futó városi nagyprojektek (érrehabilitációs és járóbeteg-beruházások) fizetendő önrészeit is, ami több mint százmillió forintot jelentett – jelentette ki Hámori György.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazták az egészségügyi dolgozókat Kapuváron

Fodor József-emlékérmet adományozott több egészségügyi dolgozónak a tizenötödik születésnapját… Tovább olvasom