Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Egy szoba, három ágy, négy ember

A nagyszülőkkel egy háztartásban, egy szobában élnek Széles Adriennék. A fiatal pár két gyermekével három ágyon osztozik, egy szobában. Karácsonyra beköltöznének majdnem kész házukba, alig néhány ezer forintos segítséggel.
– A több mint százezer forintos hiteltörlesztés után előfordul, hogy a hónap közepére alig ötezer forintunk marad – mesélte lapunknak az egyedi Széles Adrienn. Az élettársával és két gyermekével élő fiatal anyuka jelenleg a nagyszülők házának egyik szobájában húzza meg magát, ahol párjával és a gyermekekkel három ágyon kell osztozzanak.

Széles Adrienn Martinával és Vanesszával: Az ünnepekre az otthonukat kérték.
Széles Adrienn Martinával és Vanesszával: Az ünnepekre az otthonukat kérték.

– Sajnos a nagyszülők sem dúskálnak az anyagiakban és még így is szerencse, hogy van hol laknunk – tette hozzá a fiatal anyuka.
Sírva ecsetelte lapunknak rossz körülményeiket, pedig a pár és a két kisgyermek éppen együtt is karácsonyozhatna, megfelelőbb körülmények között. – Párommal közösen van egy családi házunk, ami már szinte készen van, pár ezer forintból be is tudnánk fejezni – mondta Adrienn. Élettársa – tizenkét éve egy munkahelyen dolgozik – szinte minden munkát megcsinál a házban, Adrienn pedig szorgosan segít neki. – Így aztán jobbára csak az építőanyagra költünk, ha éppen van miből – mesélte sírva.

A hónap eleji kifizetések után a hónap közepére sokszor pár ezer forint marad, ebből kell élniük a három és fél éves Martinával és az egyéves Vanesszával. – Ha váratlan kiadásunk jön, akkor a testvérem vagy a barátok segítenek ki bennünket, akiknek nem győzöm megköszönni a szinte életet jelentő segítséget – mesélte szomorúan a fiatal anyuka. – Jönnek lassan az ünnepek és én nem szeretnék mást, csak páromat és gyermekeimet a közös otthonunkban – mondta Adrienn.

Olvasóink írták

  • 1. Ferrajuve 2012. november 28. 15:28
    „"Karácsonyra beköltöznének majdnem kész házukba, alig néhány ezer forintos segítséggel. "
    Ennyi erővel az összes mai fiatal pár kéregethetne pénzt! A legtöbbnek még "majdnem kész" házuk sincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegymilliós felújítás az edvei faluházon

A hét végén adták át Edvén a felújított faluházat, melyre hatmillió forintot pályázatból kapott a… Tovább olvasom