Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egy szebb Kisfalud megteremtése a cél

Szebb településre vágyik Kisfalud nemrég megválasztott polgármestere. Ennek érdekében – pályázati pénzből – utakat, járdákat újítana fel és játszóteret tervez a településre.
– A rendszerváltás utáni első ciklusban még nem, ám azóta folyamatosan tagja voltam a helyi képviselő-testületnek – tájékoztatott Ódorné Árvai Margit, Kisfalud most megválasztott polgármestere. A háromgyermekes édesanya nem rangnak, hanem szolgálatnak tekinti új beosztását, melyben családja is feltétlenül támogatja. – Nagy feladat a polgármesteri munka, jut azonban időm a családra is – mondta. Az új településvezető megjegyezte, a választott képviselőkkel, a községháza munkatársaival jó a kapcsolat, munkáját egy helyi vállalkozó alpolgármesterként segíti. – Alapjában békés természetű ember vagyok, aki akar és tud is együttműködni, fontos az, hogy csapatban dolgozzunk, első helyen a falu érdekeit tartva – tette hozzá.

Ódorné Árvai Margit polgármester az összefogás erejében látja Kisfalud fejlődésének zálogát.
Ódorné Árvai Margit polgármester az összefogás erejében látja Kisfalud fejlődésének zálogát.

Ódorné Árvai Margit elmondta, a településfejlesztés első helyén egy szebb Kisfalud megteremtése a cél, utakat, járdákat szeretne mielőbb felújítani. – Ehhez természetesen pályázati forrásokra lesz szükségünk, ám a csinosításban számítok a kisfaludiak segítségére is – mondta az új polgármester.

Hangsúlyozta, régi terve egy új játszótér létrehozása, melyhez helyi vállalkozók felajánlásaira, szülői segítségre is szükség lehet. – A helyi művelődési ház tetőszerkezetének felújítása lassan a körmünkre ég és a temetőnk környékére is ráfér a rekonstrukció, de a helyi artézi kút feltárása is fontos lépés lesz a következő években – jelentette ki. Hangsúlyozta, nem szeretne nagy és sok ígéretet tenni a választóknak, de amit megígér, azt teljesíteni is fogja.

Elmondta, az összefogás erejében látja Kisfalud fejlődésének zálogát, hiszen fejlesztési forrásokban nem bővelkedhet a település. – Törekedünk a szomszédos Mihályival való minél szorosabb együttműködésre, ez az iskola és óvoda vonatkozásában szinte elengedhetetlen – mondta Ódorné Árvai Margit. Hozzátette még: nemcsak Mihályival törekedik az együttműködésre, hiszen napjainkban térségi szemléletben kell gondolkodni, így dolgozni, ezért a Kapuvári kistérség polgármestereivel is mihamarabb tárgyalásokat kezdeményez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a baleset Kapuváron és környékén

Kismértékű, közel tízszázalékos növekedést mutatnak a baleseti statisztikák az év első kilenc… Tovább olvasom