Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Egy strigulával sem vagyunk kevesebbek másoknál

„ Csakis abban bízhatunk, ami rajtunk múlik” – hangzott el Csornán a Szent István-napi ünnepségen, ahol kitüntetéseket is adományoztak.
Csornán csütörtökön este a Premontrei parkban rendezték a Szent István-napi ünnepséget. A Himnusz eléneklése után Kátai Zoltán énekmondó műsorát hallgathatták meg a jelenlévők, majd Bodor Pál (Diurnus) író, újságíró, az Európai Újságírók Szövetsége Magyar Szervezetének tiszteletbeli elnöke mondott ünnepi beszédet.
Diurnus a Szent Korona történetét idézte, s egyebek mellett arról szólt, hogy egy strigulával sem vagyunk kevesebbek másoknál, csak néha szomorúbbak, de bizakodók.

Tudjuk, csakis abban bízhatunk, ami rajtunk múlik. Mint fogalmazott, a nagyhatalmak sohasem voltak jótékonysági egyletek.
A továbbiakban Papp Imre alpolgármester az önkormányzat képviselő-testületének határozata értelmében kitüntetéseket adott át.
A város sportéletében hosszú évtizedeken keresztül végzett önzetlen munkája elismeréseként Csorna városért emlékérmet kapott id. Tihanyi György nyugalmazott köztisztviselő, aki betegsége miatt nem vett részt az ünnepségen.

A húszéves Pántlika Néptáncegyüttes vezetőinek – Lengyel Sándornak és Lengyel Sándornénak – fáradhatatlan, kiemelkedő munkájukért, Sebestyén Katalin könyvtárigazgatónak a város kulturális életében, valamint az ifjúság nevelése területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként adományozott Csorna városért emlékérmet az önkormányzat.

Ezt követően Németh László plébános és Tubán József evangélikus lelkész megáldotta, Papp Imre alpolgármester pedig megszegte az új kenyeret. A csornai ünnepség a Szózattal zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi programok - Rábaköz

Tovább olvasom