Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Egy pályázó volt a síktalanításra Kapuváron

Kapuvár - Az idei tél hóeltakarítási és síktalanítási munkáira csak egy pályázat érkezett a kapuvári városházára. A babóti vállalkozó szinte az ónos eső első percétől kivonult az utakra. Az önkormányzat több milliót költ a munkákra.
A kapuvári önkormányzat több millió forintot költ a város hóeltakarítási és síktalanítási munkáira. Az idei tél elején is megpályáztatták a munkát, ám idén is csak egy jelentkező volt annak elvégzésére. A babóti vállalkozó az ónos eső kezdetekor megkezdte a munkát.

– Tavaly október elején írta ki a városháza a pályázatot a városi utak és járdák hóeltakarítására és síktalanítási munkáira – mondta Vertetics István, a városháza városfejlesztési irodájának vezetője. Csak egy vállalkozó adta be jelentkezését, a babóti Kiss Géza. Vertetics István azonban hozzátette, a pályázaton bárki indulhatott, ám a megfelelő gépparkkal rendelkeznie kell.

A vállalkozó és az önkormányzat november tizenöttől március tizenötig kötött keretszerződést, melynek határidejét, az időjárás függvényében a felek módosíthatják. – Az idei költségvetésből is több millió forintot szánunk erre, ám azt hangsúlyoznom kell, hogy például a tavalyi, tavalyelőtti enyhe telek miatt nagyon sok szóróanyag maradt meg – mondta az irodavezető. Ezt már a héten kiszórták a városban.

A munkák szervezését Kiss Gy. András városgazda irányította, s három gép végezte folyamatosan.

Olvasóink írták

  • 2. kisördög 2009. január 25. 17:07
    „a jövöhéten is készenlétben állhat,feltéve ha lesz hó ,vagy már csak a mesében létezik sajna: ))”
  • 1. Csajsziland 2009. január 19. 14:31
    „Már elnézést, de van olyan szó, hogy síktalanítás?!?!?! Mi a halált jelent az? A síkosságmentesítésre gondolt a szerző talán? A csúszásgátlásra? A jégmentesítésre? Az utak sózására? Síktalanítás = göröngyösítés, a sík megszüntetése, az én kis fejecskémben. Ötös voltam nyelvtanból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többet ért a tavalyi tej

Mezőgazdaság - Ha tartósan hetven forint alatt marad a tej felvásárlási ára, az a tehénállomány… Tovább olvasom