Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Egy nap alatt kétszer borult

Balszerencsés kamionos szelte keresztül a megyét szerdán délelőtt, Sárvárról Tiszaújvárosba tartva.
Peches teherautós: A szerelvény pótkocsiját kétszer borította oldalára a tegnapi erős szél.
Útja során kétszer is munkát adott a csornai tűzoltóknak: mindkétszer az erős szél döntötte oldalára a papírárut szállító szerelvényt.

Ritkán fordul elő, hogy rövid időn belül kétszer is ugyanazon jármű balesetéhez riasszák a tűzoltókat. Tegnap a csornaiakkal ez is megtörtént: a reggeli erős szél kétszer győzte le a Sárvárról Tiszaújvárosba tartó kamiont, a pótkocsiját rendre az oldalára fordítva.

Először reggel nyolc óra körül a 86-os főúton, Páli és Szil között kapott bele a ponyvába egy széllökés, kicsit hintáztatta a pótkocsit, majd a jobb oldalára döntötte. A szerelvény elzárta a jobb oldali sávot. A tűzoltók drótkötél segítségével „állították talpra" a járművet, majd a sofőr folytatta útját Csornán át Tiszaújvárosba.

A segítők talán még le sem tették sisakjukat a parancsnokság épületében, amikor újra érkezett a riasztás: felborult teherautó zárja le fél sávban a 85-ös főutat nem messze a rábaközi várostól, Győr irányába. A kiérkező egység tagjai nem kis meglepetéssel tapasztalták, hogy reggeli, „86-os" ismerősük fogadja őket a szerelvény mellett.

A kiérkező tűzoltóegységet a reggeli ismerős a szerelvény mellett, széttárt karokkal fogadta, saját pechjén és baján maga is mosolyogva. Mint kiderült, ugyanaz a szituáció ismétlődött meg néhány órával később. A sofőr ugyan Szil előtt várt egy kicsit, míg „csillapodik" a szél, aztán újra volán mögé ült és nekivágott a hosszú útnak. Nem jutott messzire, hiszen közel a bágyogszováti elágazáshoz megint csak utolérte „szél hozta" sorsa.

Mint mondta, talán ötven-hatvan kilométeres sebességgel haladt, most már tudva, hogy a könnyű, papíráruval megrakott pótkocsi nem jelent ellenfelet az erős és hirtelen széllökéseknek. Hiába volt azonban az elővigyázatosság, érezte, hogy a szerelvény ismét billegett néhányat és ugyanúgy, mint három órával korábban, az oldalán kötött ki. Nem maradt más hátra, ismét várhatta a tűzoltók segítségét. Pk megismételve reggeli mentésüket, megint drótkötelet erősítettek a járgányra és Mercedesükkel menetkész állapotba hozták a kocsit.

A polgári illetőségű kamionos a sikertelen kísérletek után viszont úgy döntött, nem vállalja a hosszú utat ebben az embert és járművet próbáló időjárásban. Főnökével telefonon egyeztetve úgy határoztak: a pótkocsit a kamionparkolóban hagyja, ő pedig szólóban folytatja útját hazáig. A hátramaradt rakományért pedig szélcsendesebb viszonyok között jönnek vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biotermelésé lehet a jövő

A magyar mezőgazdaság számára a bio lesz az egyedüli kitörési pont, az irányadó vonal ez… Tovább olvasom