Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Egy nagy testű kutya támadt a bicikliző fiúra

Enese - A második kutyatámadás történt egy hónapon belül Enesén. A legutóbb egy idős férfit, most egy kilencéves fiút támadott meg egy nagy testű eb. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.
A hét végén egy az utcán kerékpározó fiút támadott meg egy nagy testű kutya Enesén.

– A hét végén a fiam jött haza az utcán a kerékpárjával, mikor az egyik ház előtt egy nagy testű kutya támadta meg – kezdte Nyíri Zsoltné. Kilencéves fiát a megvadult eb többször megharapta a lábszárán. Ezek után a kisfiú futásnak eredt, miközben a kutyát a szemtanúk visszakergették gazdája – amúgy bekerítetlen – házába. A gyereket a győri kórházba vitték. Itt – nyolc napon túl gyógyuló – sérüléseit ellátták és hazaengedték. Az eset után az állatorvos azonnal ellenőrizte az ebet, ám információnk szerint oltási bizonyítványt nem találtak a gazdánál.
Nyíriné megjegyezte, az utcabeliek már aláírásokat is gyűjtöttek a kutyatartás helyzete miatt. – Én is aláírtam a panaszos levelet, hiszen a Dózsa utcában már nem ez az első eset, a nem helyesen tartott ebek miatt több panaszról hallottam – tette hozzá.

Nyíri Patrik: A támadás óta az utcában nem merek biciklizni.
Nyíri Patrik: A támadás óta az utcában nem merek biciklizni.

A megsérült Patrik lapunknak elmondta, az eset óta nem nagyon mer kerékpárra ülni az utcában. A támadáskor nagyon megijedt, arra gondolt, csak nehogy valami komolyabb veszélybe kerüljön. – Az utcán lévők csak azt kiabálták felém, hogy fussak, ahogy bírok, ők addig elkergették a kutyát – mondta.

Enesén egy hónapon belül ez a második kutyatámadás volt. Korábban egy idős férfit támadott meg két megvadult állat (Kisalföld, 2008. május 20.). Mint Mesterházy József polgármester a Kisalföldnek elmondta, a testület, a jegyző, az állatorvos és a rendőrség illetékesei többször, így a héten is tárgyaltak a lehetséges megoldásokról. – Nem könnyű a helyzet, hiszen a helyi kutyák gazdáit elérjük, ám a határba kitett állatok esetében nem tudunk intézkedni – tette hozzá a polgármester. Vélhetően a nyár végéig kistérségi szinten intézkednek egy gyepmester beállításáról. – Addig is tájékoztatjuk a helyi kutyatartókat az állattartásról és az esetleges büntetésekről – jegyezte meg Mesterházy József.

Olvasóink írták

 • 12. 1 hozzászóló 2008. június 14. 16:48
  „Kiscsillag002

  Jó poén!!!!”
 • 11. Kiscsillag002 2008. június 13. 18:58
  „1 hozzászóló!

  KÖLTÖZZÖN EL!!!!!!!!:D”
 • 10. 1 hozzászóló 2008. június 13. 15:11
  „Kiscsillag002!

  Maga mit mondana azokra a gyerekekre, akik kaviccsal megdobálják az ablakunkat, hergelik a kutyáinkat? Talán azt, hogy okos voltál kisfiam, jól cselekdtél, dobd be nyugodtan mások ablakát? Magának hogy esne, ha másnak a neveletlen kölke jönne és randalírozna a maga udvarán, felmászna a háza tetejére? Ezekszerint örülne neki! Az enesei gyerekekre sok mindent lehet mondani, de hogy okosak azt nem! Randalíroznak, némelyek kiközösítik az embert, csak mert szóba áll valakivel, akivel ők nem, stb. Ráadásul még köszönni sem tudnak, pedig jól ismerik az embert!”
 • 9. Kutyafülű Aladár 2008. június 12. 23:29
  „Aki nem tudja a kutyáját biztonságosan bezárni, az ne tartson. Biztosan nem szép dolog, hogyha a gyerekek hergelik a kutyát. Akkor ezért halálbüntetés jár? Mert most is csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb tragédia. Az okos kutyatulajdonos mit szólna, ha az eset után az apuka és néhány barátja baseball ütővel meglátogatnák. Pedig neki több esélye lenne, mint a kisgyereknek a dög kutyával szemben!”
 • 8. Goldmund 2008. június 12. 11:03
  „Aki kutyát tart, gondoskodjon róla, hogy ne tudjon kimenni az utcára.
  Ha a polgármester és a képviselőtestület nem tud fellépni az ilyen esetek ellen, akkor alkalmatlanok a tisztségükre. Gondolom, ha az ő hozzátartozóikat támadnák meg, akkor más lenne a hozzáállásuk.
  Kutyahergelés: valóban helytelen, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a kutya ki tud vagy nem tud kimenni. Azt felháborítónak tartom, hogy itt valaki azt írta, kiengedné a kutyáját a gyerekekre. Ha látja, hogy hergelik a kutyáját, pont neki kellene rászólni a gyerekekre, nem a kutyát ráuszítani. Megjegyzem: láttam olyat, hogy (pl. virágoskert védelmében) hátrébb volt még egy kerítés, és a kutya csak amögött lehetett. Onnan a kutyát sem nagyon lehetett volna hergelni, szerintem ez a legtisztább megoldás.”
 • 7. Kiscsillag002 2008. június 11. 19:38
  „1 hozzászoló!

  Mit képzel Magáról?Más gyerekét lehülyézni!Ön akkor biztos egy gyerekgyülölő!Szegény kisgyerek lehet hogy kölsőleg nem látni,de belülről amit senki lát,nem érez az fájhat neki a legjobban!Ön egy utálatos egy ember!Nem írok csunyát NEM AKAROK LESÜLLYEDNI AZ ÖN SZINTJÉRE!Önt biztos nem nevelték meg ha ilyet ír mások gyerekeiről!További szép napot!”
 • 6. matriné 2008. június 11. 15:26
  „Nevetséges a Polgármester és az illetékesek eljárása! Vagy megvárják amig haláleset lesz az ebek támadásaiból? Ki ,lesz akkor a felelős? Főleg amikor köztudott, hogy a gazdik nemtesznek eleget a kutyáinak tartásai érdekében! Köz tudott, hogy a kutya is egy fegyver, hisz ölni is képes! Erre csak büntetés kilátás helyezése a válasz? Akkor is az lesz, ha az Ő gyermekét, vagy feleségét ölik meg az ilyen támadó ebek?”
 • 5. Bzzzzz. 2008. június 11. 12:24
  „Parasztok...
  -azok, akik nem oltatják a kutyát
  -azok, akik engedik, hogy a kutya kimenjen
  -azok, akik nem foglalkoznak az üggyel.
  -azok, akik felhergelik az ebeket.

  A kutya nem lehet paraszt, mert az ösztönei alapján cselekszik.
  Tehát emberi tényező.

  Nincs kerítésed paraszt? Ne tarts kutyát, mert a végén még elvisz a rendőr!”
 • 4. 1 hozzászóló 2008. június 11. 11:26
  „49. Ha figyelmesen olvastad volna a cikket, benne van, hogy Dózsa utca! Nézd: "Én is aláírtam a panaszos levelet, hiszen a Dózsa utcában már nem ez az első eset, a nem helyesen tartott ebek miatt több panaszról hallottam - tette hozzá."

  Amúgy tényleg nem lehet nyolcnapon túl gyógyuló sérülés,ha nincs rajta még csak egy sebtapasz sem. És ok nélkül soha nem támad a kutya. A mi kutyáinkat is mindig hergelték, hergelik a hülye enesei gyerekek! Csak jól megkéne nevelni őket, aztán majd tudnák, hogy mit lehet és mit nem!”
 • 3. csajeee 2008. június 11. 10:59
  „A kutya nem támad hiába.
  Saroktelken lakunk, de amikor azt látom, hogy biciklizik a sok kölyök és hergelik a kutyáimat, sokszor én tartok ott, hogy kiengedem rájuk.Szegény kutyáknak mit kell elviselni.Nem csoda ha egyik másik kutyus idegbeteg lesz és emberre támad.
  Lemerném fogadni, hogy piszkálta, a kutya pedig nem felejt.”
 • 2. csabi7105 2008. június 11. 09:43
  „A fene nagy demokráciában ezeket az eseteket igen felfújták, + hát kell a hírverés, hogy vigyék az újságot! Csak azt nem tudom, hogy például ma is MI A FRANCÉRT NEM LEHET A SZ*ROS VOLTFESZTIVÁL CD NÉLKÜL Kisalföldet venni? Engem nem érdekel mégis vegyek ilyen sz*rt 90Ft-al drágábban? Inkább nem veszek! Az országos napi- és hetilapokban( Én csak pletykának hívom az összeset) mindig az van a címlapon, hogy ki-kit ölt meg, hányan haltak meg,melyik sztárt kivel csalja a férje-felesége, stb...Ha más nincs akkor meg Győzike! Undorodom ezektől! Inkább írnák le hol volt besurranós lopás, "házaló árusok", meg ilyesmi és akkor lehetne tudni, hogy most erre vagy arra portyáznak vigyázni kell!”
 • 1. 49. 2008. június 11. 08:33
  „Nem értem, hogy egy napilapnak miért kell ennyire lesüllyedni, hogy ilyen cikket is megjelentet.
  Kutyatámadásról csak olyan ember írjon, akinek van, vagy volt kutyája.
  Nagyon sok olyan mondat szerepel a cikkben, ami számomra hihetetlen.
  Legközelebb az utca nevét is írják le, mert a képen látható utca nagyon rendezett.
  A támadás hét végén történt, ami nyolc napon túli sérüléseket okozott, a képen pedig semmi sérülés nem látható gyermeken.
  Az eset miért nem a hétfői számban jelent meg?
  Az, hogy az utcában nem mer biciklizni, az számára is egy nagy előny, most is a képre hivatkozva, nincs tisztában a KRESZ-szel, mert az utca közepén áll.
  Vagy ez csak pózolás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatóság egy hónapon belül dönt a farádi átjáróról

Farád - A törvényi előírásoknak megfelel a farádi vasúti átjáró felszereltsége, de biztonságosabb… Tovább olvasom