Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Egy magyar Nábob a kapuvári éjszakában

A kisalfold.hu elkísért egy kapuvári taxit a szombat éjszakai műszakban. Riport sok fotóval.

Tapasztalataink szerint a március 26-i hétvége egy kicsit "sokadika" volt: a fiatalok nagy része beillesztette hétvégi "életvitelébe" a taxit, élvezve annak előnyét, hogy nem kell a volán mögé ülni, rendelésre és időre érkezik az autó, valamint nem is terheli a pénztárcát (vidéken több utas esetén).

A kisalfold.hu szombat éjjel a Nábob Taxi autójában kísérte végig az éjszakai műszakot. Az esti munka hét órakor kezdődik, mi kilenc óra környékén ültünk be az autóba. Beszálláskor Gerencsér József fogadott bennünket.


Gerencsér József és a taxi.
Gerencsér József és a taxi.


– Lassan három éve, 2008 decemberében indítottuk útjára a napjainkra betagozódott vállalkozást, a Nábob Taxit – mesélt a kezdetekről a taxis vállalkozó.

Olyan "nagy elődök" neveit sorolta, mint Boross Tamás, Platz József (80-as évek), vagy Nándi bácsi, aki egészen a kétezres évek végéig kihagyhatatlan figurája olt a kapuvári taxizásnak. – Harminc éve vezetek, több mint egymillió kilométer van a kezemben – mondta Gerencsér József. A kapuváriak körében Jocinak hívott vezető aztán beszállás után kapta is az első ukázt a központból: irány Kisfalud, néhány fiatal indulna Kapuvárra.

Kisfaludi fuvar
Kisfaludi fuvar


Joci elmondása szerint az úti cél az esetek nagy százalékában a belvárosi szórakozóhelyek valamelyike. Szombat este Juventus Party volt a Sopinál és a szokásos buli a Malom sörözőben. A kisfaludi fiúk egy helyi rendezvényt hagytak ott a Malomban zajló buli kedvéért.

Alighogy beértünk Kapuvárra, máris recseg a telefon, a központ egy kapuvári címet ad, ahol egy vidám hölgytársaság várja a gyors fuvart. Kiértünkkor már a ház előtt várnak bennünket.Ahogy megtudtuk, szinte mindennapos vendégei a Nábobnak. A hölgyek a kisalfold.hu-nak elmondták, a belvárosi taxi gyors és elfogadható áron szolgáltatnak. Úti cél itt is a Malom, ahol este tíz óra után lassan megtelnek a termek.

Közben némi tapasztalatot szerzünk arról is, hogy a Kis-Rába Híd átépítése miatt kifeszített záró szalagok mennyi visszatartó erővel bírnak: semmivel, a fiatalság vidoran sétálgat a lezárt területen.

Újra a központ jelentkezett, ismét Kisfalud a cél, egy több fős társaság indul neki a kapuvári éjszakának. Ahogy a fiúk elmondták, a taxi nélkül nem járnának be a városba, előtte helyi rendezvényeken szórakoznak, ám több személynek már nem megerőltető költsége van a háztól házig szállításnak.

Cél a kapuvári belváros, ahol lassan megindult az élet.
Vidéki fuvarokat kapott ezt követően a kapuvári taxi, egy fiatalember szeretett volna Agyagosszergényből az egyik fertőszentmiklósi éjszakai szórakozóhelyre utazni. Jocival mindjárt a visszaút részleteit is megbeszélik, úgy tűnt, lassan betelnek fuvarral a hajnali órák is.

Már Kapuvár felé utaztunk, amikor egy helyi fuvart jelent a diszpécser, két házaspár ment a városközpontba. A fiatalok elmondták, a helyi taxi már elengedhetetlen a hétvégi szórakozás szempontjából, egyfajta jogosítvány őrként is szerepel.
Portálunknak elmondták, rendszeres hétköznapi megrendelők. Ezzel kapcsolatban Joci elmondta, a cég törzsutas kártyát is kibocsájtott, minden tizedik helyi fuvar ezzel ingyenes.

Ekkor már csúcsforgalom van mind a város központjában, mind a taxiban, hajnal egyet írtunk ebben az időben. A családi fuvar után azonnal Veszkény az úti cél, ahol a helyi presszóban alapozó társaság Kapuvárra készült. A fiatalok itt is hasonlóan nyilatkoztak, többen összeállnak, így megfizethető a kapuvári kirándulás.

Veszkényi fuvar.
Veszkényi fuvar.


Ezt követően három fiatal lányt veszünk fel a Malom előtt az autóba, indulás Fertőszentmiklósra. Ahogy a lányok megjegyezték, húsz évesen idősnek érzik magukat a kapuvári szórakozóhelyen. Ők azonnal lebeszélték a hazaszállítást, hajnal fél négyre. Taxizás előtt valaki autót vezetett a társaságból, vagy vonatot, buszt vettek igénybe. Ahogy mondták, a személyautó nem annyival drágább, viszont jobban szervezhető.

A diszpécser először egy kapuvári, később egy soproni fuvart jelez. Gerencsér Joci most már megállás nélkül dolgozik, ám a soproni fuvar kudarcba fullad. A Kapuváron szórakozó fiatalok tájékozatlanok a tarifákkal kapcsolatban.

Tíz perces szünet után Répcelakra indultunk tovább, ahol egy Kisfalud környéki társaság szórakozott a helyi művelődési házban. – Nem volt jó a buli, szeretnénk máshova menni – mondták visszafelé az autóban. Több ajánlat meghallgatása után a kisfaludi vendéglőben rendezett bál mellett döntenek.

Hajnal fél kettő körül megkaptuk az első, hazafelé tartó fuvart, két fiatalt viszünk Babótra.
A fiúk elmondták, általában egy órát még ráhúznak, most szombaton talán a hajnal kettőkor aktuális óraállítás zavarja meg a szórakozókat. Itt a taxi sofőrje megjegyezte, a hajnali fuvarokat már az átállított idő szerint szervezi.

Két órától aztán rendszeres hazafuvarokat bonyolítottunk, előbb Veszkénybe, majd mindjárt két megbeszélt fuvar Fertőszentmiklósról Kapuvárra.Több helyi hazafuvarozást követően a Kisalföld.hu és a Nábob Taxi éjszakai műszakja nem sokkal reggel hét előtt zárt.

Olvasóink írták

 • 10. enesei 2011. március 30. 08:36
  „9.
  Ezért az idézőjel.”
 • 9. Laza 2011. március 29. 20:42
  „Nagy elődök! :)
  Csalók, bűnözők, besúgók!! Tisztelet a kivételnek!!!”
 • 8. enesei 2011. március 28. 12:53
  „7.
  Jó tipp! Szakmabeli?
  Egyébként minden tisztelet a "nagy" elődöké, de erre a szolgáltatásra nagy szükség volt. A kereslet is mutatja. Hétközben a mindennapi ügyek-bajok elintézésére, hétvégén meg a szórakozásra. Jobb, ha van ez a lehetőség, mint azon izgulni, hogyan ér haza a gyerek. Vagy: ki ihat a társaságból, és ki lesz a sofőr... A sofőr úr meg amúgy is igazi gentlemen.”
 • 7. rick_ 2011. március 28. 11:52
  „6.

  Ugyan miért? Talán híreket hamisítottak?
  Mondjuk az újság megállapodik a céggel, hogy készít egy népszerűsítő anyagot a szolgáltatásról, a taxira meg felragasztanak egy KISALFÖLD matricát, meg a taxis mindig tart egy példányt a napilapból a kocsiban. :)”
 • 6. árnyék 2011. március 28. 08:26
  „5.
  Nem biztos, hogy ingyen van? Ajaj!! akkor még gázosabb a dolog!XDD”
 • 5. rick_ 2011. március 28. 08:17
  „3.

  Egyáltalán nem biztos, hogy ingyen van. Ha nem érdekel vagy nem tetszik, ne olvasd el.

  Amúgy jó a cikk, (hangulatos :) ) és tényleg jobb, hogy a fiatalok így közlekednek, nem "pár sörrel még hazamegy az autó" módon.”
 • 4. boltos 2011. március 28. 07:24
  „Joci a király! Nekem az a véleményem, míg Ő fuvarozza a fiatalokat és nem saját kocsival mennek bulizni az éjszakába, addig a szülők is nyugodtabbak lehetnek. Kivétel a lányos apák... : )”
 • 3. árnyék 2011. március 28. 06:43
  „Mi ez? Ingyenreklám a másik szolgáltató kárára? Hm-hm!!”
 • 2. Laza 2011. március 27. 23:16
  „Szuper volt a promóció kedves újságíró Úr!”
 • 1. rittersport 2011. március 27. 23:10
  „malom,malom ,malom? ....komoly egy hely...valamikor az volt a kezdetek kezdetén,de ma már..kár érte....szóra sem érdemes... óvodának beillene-csupa kiskorú! sajnos....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncverseny Kapuváron - képriport

A Magyar Látványtánc Szövetség Nyugat-dunántúli területi versenyét rendezik szombaton a kapuvári… Tovább olvasom