Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy fillér sincs fejlesztésre

Cakóháza - Sikertelen pályázatok miatt elmaradnak a fejlesztések Cakóházán. Nem újítják fel a ravatalozót, nem készítenek rendezési tervet.
A cakóházi önkormányzat könnyű helyzetben van. Nem kell újabb és újabb terveken gondolkodniuk a község vezetőinek – fogalmazhatnánk, ha rosszmájúak lennénk. A tóközi kistelepülés ugyanis hiába pályázott több beruházásra is, nem nyertek támogatást. Így továbbra is csak elképzelés marad például a ravatalozó felújítása és a rendezési terv elkészítése.

– Saját bevételünk nem lévén, anyagi lehetőségeink behatároltak. Minden fejlesztésünk pályázati támogatással valósulhatna meg. Sajnos most sikertelenek voltunk, de legközelebb újra megpróbáljuk – jegyezte meg Csepi Éva polgármester.

Időszerű lenne a faluban rendbe tenni a ravatalozót. Önerőből ez persze nem megy, jól jött volna a pályázati pénz.

A polgármester azért hozzátette: a járólapot megvásárolták a „sajátból", így azt a napokban lerakják. Elmarad idén a rendezési terv elkészítése is, hiába pályáztak, nem nyertek a cakóháziak.

Kaptak támogatást viszont a kistérségtől: egy közhasznú munkatárs foglalkoztatására és egy fűnyírót. A közterületek gondozása eddig a falugondnok feladata volt, most már segítsége is van. A szomszédos Markotabödögével és Rábcakapival együtt pedig az egészséges települések pályázatán sikerült pénzt szerezniük. Ebből két közös programot szerveztek: egy kerékpártúrát a Hanságban, illetve az „Apák napját" Markotabödögén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb intézmény, hivatalnok

Csorna - Csornán a képviselő-testület döntése nyomán jelentősen átalakul az intézményhálózat. A közoktatás átszervezése mellett azért döntött a fenntartó, mert az ellátandó feladatok normatív állami támogatása az idei évtől drasztikusan csökkent, az önkormányzatnak saját forrásból egyre többet kell a fenntartásukra fordítani. Tovább olvasom