Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Egy évtizedre szóló vezetői kinevezés

Csorna képviselő-testülete ismét Kovácsné Varga Ildikót nevezte ki a Népjóléti Szolgálat vezetőjének.
Kovácsné Varga Ildikó
sorna képviselő-testülete ismét az önkormányzati képviselőként (MSZP) is tevékenykedő Kovácsné Varga Ildikót nevezte ki a Népjóléti Szolgálat vezetőjének.

– Öt évet eltöltött az intézményvezetői poszton. Miért gondolta, hogy maradnia kell? – kérdeztük Kovácsné Varga Ildikótól.
– Amikor először kineveztek az intézmény vezetőjének, az alapító okirat elkészítésétől a szakmai programig sok olyan feladatot el kellett végeznünk, ami a működéshez szükséges volt. Emellett minden évben új elképzeléseket valósítottunk meg. Tehát ez egy folyamat, ezért amit elkezdtünk, azt szeretném továbbvinni.

A csornaiak ismerik tevékenységünket, évről évre fokozatosan növekszik forgalmunk, s ez azt jelzi, hogy egyfajta bizalom is kialakult az intézmény iránt. Tavalyi újdonságaink közül szeretném kiemelni a közösségi pszichiátriai ellátást és az adósságkezelési támogatást. Ezeket a feladatokat csak az önkormányzattal együttműködve tudjuk megvalósítani. Lehetőség nyílt pályázatok benyújtására is; például az adósságkezelési szolgáltatásra egymillió, a közösségi pszichiátriai ellátásra 600 ezer forintot nyertünk, ebből a pénzből a tárgyi feltételeinket tudtuk javítani.

– Mit terveznek idén?
– A csornai idősek lakásába olyan készüléket szereltetünk, amely bármilyen veszély esetén a segítségükre lehet. A hívást egy diszpécserközpontban fogadják és onnan irányítják az illetékes szakembert a helyszínre. Így akár az orvos, akár a rendőrség rövid idő alatt kiérkezhet a segítségre váró emberhez. Decemberben három készüléket kihelyeztünk, a törvényi előírás szerint a tízezer lélekszám feletti településeken a minimális készülékszám negyven.

Ha a működési engedélyt megkapjuk – ami folyamatban van –, az eszközök telepítését azonnal megkezdjük. Sajnos terjed a drogozás a városban, amiről felmérést készítettünk. A rendőrség jelenlegi vezetőivel jó kapcsolatot alakítottunk ki és közösen tettünk lépéseket a kábítószer-ellenes fórum létrehozására.

– Csornán sokakat meglepett, hogy önt nem öt, hanem tíz évre nevezték ki intézményvezetőnek. Van, aki úgy fogalmaz, hogy a képviselőtársai alaposan „bebetonozták" ebbe a pozícióba.

– Az nem volt kérdés számomra, hogy pályázom vagy sem, ezt már rég elhatároztam. De nem azért pályáztam, mert önkormányzati képviselő és a szociális bizottság elnöke vagyok, hanem azért, mert – mint említettem – az intézményben elindult egy folyamat és azt szeretném továbbvinni. Különben amikor az első alkalommal intézményvezető lettem, még nem voltam önkormányzati képviselő.

De miként fogadta a tíz évre szóló kinevezést?
– A törvény szerint öt vagy tíz évre lehet intézményvezetőt kinevezni. Azt viszont nem tudom, hogy ezt miért tekintik különösnek, hisz a kórház igazgatóját például határozatlan időre nevezték ki. A tízéves időtartamot pedig a pályázat kiírása előtt határozta meg a képviselő-testület és nem azután, hogy én lettem a győztes.

– Megnyugtató az ön számára ez a hosszú időre megelőlegezett bizalom?
– Ez nem azt jelenti, hogy ha rosszul teszem a dolgomat, akkor is maradhatok. Csornán már volt rá példa, hogy valakit idő előtt elmozdítottak a helyéről, mert nem jól végezte a feladatát.

– Az ön esetében nem volt politikai színezete a kinevezésnek?

– Pontosan a képviselő-testületi ülés óta nyugodott meg a lelkem, mivel a szavazás eredménye – tizenhat igen, egy tartózkodás és egy nem – azt mutatta, hogy az ellenzéki képviselők is a tevékenységemet értékelték és nem azt, hogy melyik oldalon ülök. Mindig arra törekszem, hogy a munkámat úgy végezzem, hogy abba senki se találjon kivetnivalót.

– Lelkesíti a bizalom?
– Jólesik, és remélem, hogy eddigi teljesítményemnek szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetvédők gondozzák a Rába-tervet

2007-ben már a kivitelezés szakaszába érhet a Rába-projekt. A Rába folyó jövőbeni vízgazdálkodását a már öt éve futó folyógazdálkodási program határozza meg. A projektet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium felügyelete mellett egy tárcaközi bizottság irányítja. A program lényege, hogy a természetvédelmi és a vízgazdálkodási értékeket rehabilitálják. Tovább olvasom