Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Egy évtizedet töltött a polgármesteri székben

Maglóca korábbi elöljárója tíz év után úgy döntött, hogy befejezi az önkormányzati munkát.
Dombos Márk két és fél cikluson keresztül tevékenykedett Maglóca polgármestereként. A rendszerváltás óta ő volt a harmadik vezető a faluban. A tavaly őszi helyhatósági választás előtt azonban már nem vállalta a jelöltséget. Úgy gondolta, közeledve a hetvenötödik életévéhez, átadja a helyét a fiataloknak. Ám a sors furcsa fintora, hogy utódja korban néhány hónappal előtte jár.

– Sajnos, alig akad néhány fiatal a faluban, ők meg nem vállalták ezt a feladatot – mondta a település korábbi vezetője, aki a közös tanácsok idején három évig községi elöljáró volt. Dombos Márk kifejtette: polgármesteri munkáját a helybeliek megelégedésére igyekezett végezni és megítélése szerint ez többé-kevésbé sikerült. Legalábbis az emberek reagálásából erre lehet következtetni.

– Egyik fontos feladatnak az utak rendbetételét tartottuk – tette hozzá. – Sajnos, a Bősárkány gesztorságával tervezett csatornázás viszont továbbra is várat magára, bár a pályázatot minden évben benyújtottuk, de nem jártunk eredménnyel.

Maglóca lakossága az elmúlt években száz alá csökkent, megszűnt a bolt és a kocsma is a kisfaluban. Dombos Márk szerint azért az alapvető élelmiszer-ipari termékeket meg tudják vásárolni a falubeliek. Például három pékség szállítja a kenyeret Maglócára, jár a mozgóbolt és a tejszállító is.

– Egyre öregszik a falu, utánpótlás pedig nincs – sóhajtott. – Talán három óvodásunk és négy általános iskolásunk van. Ezért nem bocsátkoznék jóslásokba arra vonatkozóan, hogy mi lesz a település sorsa. Mindenesetre tény, hogy a kilátások nem éppen kedvezőek.
Dombos Márk polgármesterként ugyan „letette a lantot", de ez nem azt jelenti, hogy naphosszat tétlenkedik.

– Ami felett az elmúlt években idő híján át kellett néznem, azt a munkát már elvégeztem a ház körül, hála az enyhe télnek. Aztán készülni kell a tavaszi kerti munkákra is, hiszen egy falusi családi ház körül mindig akad tennivaló – jegyezte meg végezetül Maglóca volt vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már márciusi állapotban az almafák

Az időjárás az elmúlt hetekben kedvezően alakult, voltak hűvösebb éjszakák és a nappali hőmérséklet sem melegedett fel túlzottan. Úgy is mondhatnám, egy kicsit „fékezett” a természet, nem haladt sokat előre az almák, körték fejlődése – vázolta a helyzetet Horváth László. – A körtéknél a pikkelylevelek kezdenek megnyílni, azaz az életfolyamatok működnek. Tovább olvasom