Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Egy év után kapták el a postarablót

Egy év és a nyomozás felfüggesztése után kapták el a csornai rendőrök a rábapordányi posta kétszeri kifosztóját. Más bűncselekményekről is vallott a gyanúsított.

A csornai rendőrök kedden elfogták a rábapordányi posta kifosztóját. A fiatalember további bűncselekményekről is vallott a nyomozóknak.

Többek között egy szintén rábapordányi betörésről, ahonnan szerszámgépeket lopott el. Ezek az eszközök a földből kerültek elő.

Völcsey András százados, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálynak vezetője emlékezetett: Rábapordányban a postakonténerbe 2009 elején kétszer törtek be egymás után.

Mindkétszer a rácsot lefeszítve, az ablakon keresztül. A helyiségből édességet, dohányárut, kávét, illetve játéksorsjegyeket vittek el. A rendőrség határidőn belül nem tudott eredményt elérni, ezért a nyomozást felfüggesztették. Egy év elmúltával azonban, egy másik ügy kapcsán olyan információkhoz jutottak, melyek elvezették őket az elkövetőhöz. Kiderült, hogy egy akkor még a faluban élő fiatalkorú volt a tettes. A gyanúsítottat előállították, aki a kihallgatás során beismerte a betöréseket. Azt is elárulta, hogy 2009 áprilisában szintén ő fosztotta ki egy osztrák állampolgár községbeli családi házát. Akkor szerszámgépeket, fúrókat, motoros láncfűrészeket, körfűrészt, sarokcsiszolókat lopott el félmillió forint értékben. A tárgyakat akkori lakóhelyének pincéjében ásta el. A nyomozók később meg is találták a zsákmányt, zsákokba, zacskókba csomagolva. Azt is elmondta, hogy korábban több alkalommal bolti lopásokban is részt vett. A fiatalkorú szabadlábon védekezhet.

A rábapordányi házbetöréskor eltűnt szerszámokat a földbe rejtette az elkövető.
A rábapordányi házbetöréskor eltűnt szerszámokat a földbe rejtette az elkövető.

– A rábapordányi eset is mutatja, ha egy-egy bűncselekmény nyomozási határideje lejár és az eljárást felfüggesztjük, az nem jelenti azt, hogy lemondunk a megoldásról – jegyezte meg Völcsey százados. – Akár több év múlva is, a bűncselekmény elévülési idején belül szerezhetünk olyan információkat, melyek alapján eredményt érünk el. Elfogjuk a tetteseket és a sértettek kárát megtérítjük.


A rendőrség határidőn belül nem tudott eredményt elérni, ezért a nyomozást felfüggesztették. Egy év elmúltával egy másik ügy kapcsán jutottak olyan információkhoz, melyek elvezették őket az elkövetőhöz.

Olvasóink írták

 • 6. Goldman 2010. február 11. 20:06
  „Tehát egy zöld házban lakott.....”
 • 5. szmama 2010. február 11. 15:33
  „Ez a fiatal ember biztosan ezer mester akar lenni most szedi össze a szerszámokat és majd megtanulja használni.”
 • 4. szocdem 2010. február 11. 13:24
  „Gratula!

  Az iylen ügyek akkor is pozitivan hatnak a közgondolkodásra, ha nem "igazi" nyomozás után fogták el a tettest.”
 • 3. janika 2010. február 11. 12:43
  „No csak nem az új kaipitánynak köszönhető e siker? Remélhetjük, hogy atöbbi tolvajlás és a lakosság megkárosítása is napfényre keről, lebuktatják a csalókat is?”
 • 2. Jandex 2010. február 11. 06:49
  „1. hozzászólás AranyKözépút
  Gondolom elkotyogta valahol és feldobták!:)))))”
 • 1. AranyKözépút 2010. február 10. 22:10
  „Nem tudom számít-e ez a rendrőségnek, rendőröknek, de ilyenekkel tudják növelni az elismerést, a megbecsülésüket a lakosság körében. Nagyon jó ilyeneket olvasni, dícséret nekik az eredményes munkáért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselő-testületi ülés Csornán

Csorna - Pénteken ülésezik a képviselő-testület a városházán. Ismerje meg a napirendi pontokat. Tovább olvasom