Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egy év múlva kész a győrsövényházi csatorna

Startra kész Győrsövényház elmúlt évtizedeinek legnagyobb beruházása. Jövő augusztus végétől működni fog a szennyvízcsatorna-rendszer.

Egy év múlva elkészül a győrsövényházi szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep – hangzott el a beruházás szerdai nyitórendezvényén.

Hokstok Imre polgármester az eseményen elmondta: a község 1993 óta törekszik arra, hogy korszerű módon oldja meg a szennyvízkezelést, de a más településekkel közös próbálkozások rendre kudarcot vallottak. Ilyen előzmények után a helyi képviselő-testület szinte utolsó utáni lehetőségként élte meg a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tavalyi pályázatát. Az önkormányzat ezúttal – a kiírásnak megfelelően – egyedül indult és nyert el 313,8 millió forint európai uniós támogatást. A projekt összköltsége áfával együtt meghaladja a 460 millió forintot. A polgármester kiemelte: a fejlesztés eredményeként összközművessé válik a falu.

A beruházás startra kész. Az önkormányzat megkötötte az európai uniós támogatási megállapodást, a közbeszerzési eljáráson nyertes zalakarosi Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel aláírta a kivitelezési szerződést, a múlt héten pedig megtörtént a munkaterület-átadás is.

Vida Zotmund, a Szabadics zrt. műszaki igazgatója a rendezvényen a műszaki részletekről beszélt. Kifejtette: 12 kilométer vezetéket fektetnek le, amiből csaknem 5 kilométer a gerincvezeték. A rendszerre – amelynek működéséhez négy átemelő szükséges – 335 ingatlant csatlakoztatnak rá. A Rábca mellett felépítendő szennyvíztisztító telep kapacitása 90 köbméter lesz naponta. Az igazgató hozzátette: jelenleg a kiviteli tervek egyeztetése és az ütemterv összeállítása zajlik, de várhatóan egy hónapon belül a munkagépek is megjelennek a faluban.

Ígérete szerint igyekeznek a lehető legkisebb kellemetlenséget okozni a lakosoknak. A munkálatokkal jövő augusztusra végeznek, amit 2012 februárjáig féléves próbaüzem követ.

Olvasóink írták

 • 4. sivatag66 2010. október 02. 15:37
  „cseter janika formában....”
 • 3. janika 2010. október 02. 06:09
  „Ezt hiába rúgják ki az ajtón ,vissza jön az ablakon! Eszéhez kell érteni.”
 • 2. sivatag66 2010. október 01. 16:58
  „cseter jános formában.........”
 • 1. janika 2010. szeptember 25. 09:56
  „Vajon ott is maffia rendszerrel fog üzemelni a szennyvíz átadás? Már mint egy méterről kétméteri mélységbe átemelő szivattyúval telkenként. Mivel van olyan falú ahol betudták dumálni a lakosságnak, hogy a szennyvíz csak úgy magától nem folyik le az egy méterrel lejjebb húzódó gerinc vezetékbe! Ezért kell alakosság pénzén a szolgáltató átemelő szivattyúját üzemeltetni minden háztartásnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jazz Kapuvártól a Távol-Keletig

Rövid és gyors volt az út a kapuvári Haydn Vegyeskar és a szegedi Full Moon énekegyüttes között a… Tovább olvasom