Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Egy érdek lehet csak: Bágyogszovát fejlődése

Nyugdíjas tűzoltót választottak polgármesterré a bágyogszovátiak október 3-án. Horváth László a fegyelmet és rendet új munkahelyén is megköveteli.

Bágyogszovát új polgármestere a korábbi munkahelyén megszokott rend és fegyelem szerint szeretné irányítani a falut. Horváth László a csornai tűzoltóság tűzmegelőzési osztályának vezetőjeként ment nyugdíjba, őrnagyi rendfokozatban.

 

– Azon leszek, hogy a különböző lehetőségeket kihasználjuk.
Horváth László polgármester
– Tudom, hogy néha bizony sarkosabban fogalmazok, mint mások, de a fegyelmet megkövetelem – mondta bemutatkozása elején. – Az önkormányzat munkatársaitól a maximális munkavégzést várom el. Ehhez persze magam is minden segítséget megadok. Ugyanígy a képviselő-testület tagjaitól is ezt kértem. Egy érdek lehet csak: Bágyogszovát fejlődése. Én legalábbis ebben a szellemben vállaltam el a feladatot, remélem, képviselőtársaim is.

Horváth László elnöke a helyi vadászati közösségnek, és világi elnöke a bágyogi egyházközségnek. A községházán már átvette az ügyeket.

– Két forrásból tudunk fejleszteni. Az egyik a helyi bevételek, például az iparűzési adó, a másik a pályázati támogatások. Mivel községünkben az előbbinek szűkével vagyunk, az utóbbira támaszkodhatunk. Korábban hiányoltam az önkormányzatnál a pályázati eredményeket. Mostantól azon leszek, hogy a különböző lehetőségeket kihasználjuk. Hiányunk nincs, a vagyont nem élték fel elődeim, de mozgásterünk igencsak korlátozott – vázolta a helyzetet a polgármester. A tervek között megemlítette a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását, a polgármesteri hivatal, a művelődési ház, az idősek gondozóházának rekonstrukcióját, a régi iskolaépület hasznosítását. Elbírálásra vár az iskolájuk fejlesztésére benyújtott 70 millió forintos pályázatuk is. A községvezető az eladó helyi ingatlanok ügyében is intézkedett.

Azokon tudunk segíteni, akik becsületesen dolgoznak, becsületesen élnek. Aki így viselkedik, és mégis bajba kerül, felemelt fejjel jöhet az önkormányzathoz, nem hagyjuk magára.
Horváth László polgármester
– A katasztrófavédelemnek harmincöt eladó házat ajánlottam fel a vörösiszap-károsultaknak. Ezek között különféle komfortfokozatúak vannak, bízom benne, hogy lesz érdeklődés. Fiatal családokra számítok, akik még képesek a váltásra. Falunk minden szempontból alkalmas az újrakezdésre.

Horváth László hozzátette: a falufejlesztésben számít a civil szervezetekre, a bágyogszovátiakra is. Lehetőségeihez mérten ő is minden támogatást megad számukra.

– Azokon tudunk segíteni, akik becsületesen dolgoznak, becsületesen élnek. Aki így viselkedik, és mégis bajba kerül, felemelt fejjel jöhet az önkormányzathoz, nem hagyjuk magára – fogalmazott az új bágyogszováti polgármester.

Olvasóink írták

 • 5. tódi 2010. november 08. 11:28
  „Hát nem tudom mennyire volt TŰZOLTÓ ?

  A ruhája olyan volt , de tűzet csak messziről látott.

  Mindenesetre sok sikert kívánok .”
 • 4. alacska 2010. november 02. 11:35
  „Szegény fiatalon nyugdíjas??? tűzoltók !!!”
 • 3. ficki 2010. november 02. 09:44
  „Minden kezdet magában hordozza a megújulás lehetőségét. Az új embernek is jár a bizalom és a lehetőség, hogy ő jobban fogja csinálni, reméljük így lesz. Ugyanakkor az meg botrányos, hogy az Önkormányzat dolgozói 18 %-os fizetésemelésben részesültek ebben az évben, amikor más örülhet, hogy van munkahelye, itt meg ilyen gavalléran osztják a pénzt. Bizakodással tölt el az új polgármester hozáállása, remélem végre rend lesz majd a hivatalban is...”
 • 2. janika 2010. november 02. 09:39
  „Akár az elődei Ő is szépen kifelejtette azt a megoldásokra váró intézni valókat ahova nem kell pénz, csupán tökösség!
  Például az alantas módon történt szemétszállítási díjazás megváltoztatása. Szemétszállítási díj kivetés annak akitől valójában szállítanak el szemetet.
  A szennyvíz csatornába "szivattyúval történő nyomatása" (1 méterről- 2 méterre lefelé) áramszámlája a szolgáltatót terhelje és ne a lakosságét. A talajterhelési díj eltörlése, mert e díjak bezsebelésére nincs semmiféle ellenszolgáltatás, vagy közösségi érdek.
  Továbbá felszólítani az ingatlan tulajdonosokat,vagy kezelőit, hogy tegyék rendbe azokat. ne úgy nézzenek ki mint a dzsungel. A közutak járdák, mocsártálanitása.
  A fiatal családoknak pedig munkahely teremtése legyen helyben a cél.Ennek megteremtése után lehet családokat telepíteni e faluba és, akkor örömmel jönnének is.”
 • 1. Nooormális? 2010. november 02. 08:23
  „All in one?
  Mese.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér több mint hatmillióból Enesén

A település legújabb játszóterét szombat délelőtt Mesterházy József polgármester avatta fel. Tovább olvasom