Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Egy egész falun gyakoroltak

Soproni szociálpedagógus-hallgatók tartották kihelyezett gyakorlati foglalkozásukat a farádi iskolában. A korántsem szokványos rendezvényen a falu szinte valamennyi gyermeke részt vett.
Pedagógiai gyakorlat: A fiúknak az íjászat tetszett legjobban.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karának hallgatói kötelező szabadidő-pedagógiai gyakorlatukat tartották a hétvégén Farádon. Az általános iskola udvarán kétszázhúsz gyerek fordult meg, velük hatvanhat szociálpedagógus-hallgató foglalkozott. A fogadó általános iskola első szóra helyet adott a rendezvénynek.
Molnár Katalin, a főiskola adjunktusa, a program vezetője a Kisalföldnek elmondta: tizenkét csoportban dolgoztak a főiskolá-
sok.
Volt üvegfestés, textilezés, drogprevenció, bőrözés, gyöngyfűzés, volt lehetőség sportolásra és állítottak fel kerékpár-akadálypályát is. A gyakorlat lényege, hogy a főiskolások gyerekek között legyenek, tanulják a velük való bánásmódot, és „éles helyzetben" oldják meg a kijelölt feladatokat. Eközben a farádi iskolások számukra idegen felnőttekkel teremthetnek kapcsolatot.

Német Martin és Horváth Péter is részt vett a farádi foglalkozáson, nekik az íjászat tetszett a legjobban. Mindketten első osztályosok.
– Gyakoroltunk lőni, festettünk és papírt is hajtogattunk. Nekünk mégis az íjászat tetszett a legjobban – mondták a srácok.
Molnár Cintia a kerékpárospályát dicsérte leginkább, de ezen felül is kipróbált mindent.

– Bőröztem, szemüvegtokot csináltam, a kisebbeknek segítettem. Örülök, hogy hétvégén is eljöttem az iskolába, hiszen olyan dolgokat tudtam csinálni, amire eddig nem volt lehetőségem.
Tóth Marietta és Császár Barbara hallgatóként foglalkoztak a gyerekekkel.
– Nagyon hálás feladat volt együtt lenni a gyerekekkel. Mi többek között fontunk, gyöngyöt és tésztát fűztünk, kavicsot festettünk velük. Meglepően sokan jöttek el a gyakorlatra, minden érdekelte őket – mesélték élményeiket a leendő szociálpedagógusok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa comeniusosai Csornán

A Comenius-programban részt vevő észt, finn, lengyel, német, spanyol, szlovén, olasz és magyar… Tovább olvasom