Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Egy csapatra sem elég a gyerek

A babóti általános iskola idén több mint félmillió forintot költött számítástechnikai és nyelvi laborjának fejlesztésére. Az iskola igazgatója szerint a modern nyelvtanulás már elképzelhetetlen számítástechnikai háttér nélkül.
Horváth József iskolaigazgató Multimédiás oktatás: A számítástechnikai laborban hozzáférhető programokat szívesen tesztelik a fiatalok.
Babót általános iskolája is hasonló gondokkal küszködik, mint az ország más tanodái. Egyre fogyatkozik a gyereklétszám és mind szűkösebb a támogatási rendszer. Ennek ellenére a babótiak bizakodóak.
A tantestület élén a pár éve megválasztott igazgató, Horváth József áll.

„ A 2000-es létszámváltozás óta nem volt iskolánkban nagyobb leépítés és osztályösszevonás, kivéve a készségtárgyakat. Sajnos a kis létszám (hatvankilencen vannak) miatt például nem tudunk testnevelésórákon csapatjátékokat játszani."

Az egyre nehezedő körülmények ellenére Horváth József bizakodik. Mint mondta, igyekeznek tanulóiknak minél jobb és modernebb feltételeket biztosítani. Ezt szolgálja a számítástechnikai labor most is tartó fejlesztése.

Szoftver- és számítógépek vásárlására 510 ezer forintot, oktatási, sporteszközök vásárlására pedig több mint 600 ezret költöttek az utóbbi időben. A beszerzések anyagi hátterét több forrásból igyekeztek biztosítani. A sportszereket többek között neves gyártók felajánlá-

saiból szerezték be, az oktatási és számítástechnikai fejlesztésekre az önkormányzat biztosított keretet, valamint az intézmény és a szülői munkaközösség hozzájárulását is igénybe vették.

Ahogy azt az igazgató említette, napjainkban a legfőbb célok egyikének a multimédiás nyelvoktatást tartja. Jelenleg a meglévő, hálózatba kötött gépparkot már szakköri keretben is használják, de még szükség van további fejlesztésekre. Horváth József tájékoztatása szerint már beszereztek jogtiszta nyelvi szoftvereket.

– További céljaink között szerepel szoftverek és gépek beszerzése, valamint az iskola és a könyvtár csatlakoztatása az internetre. Ennek érdekében tárgyalunk a Babót Jövőjéért Közalapítvánnyal is, taneszköz és a médialabor fejlesztésére, de terveink közt szerepel egy, a törvény által is előírt orvosi szoba felállítása is. A további anyagi feltételeink javítására november 15-én ismét megrendezzük a hagyományos jótékonysági bált. A bevétellel előbb említett céljainkat támogatja a közönség – nyilatkozta Horváth József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A reformáció nem múzeumba való

Luther Márton, a wittenbergi városi templom prédikátora 1517. október 31-én levelet írt… Tovább olvasom