Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Egy cég kezébe adná Kapuvár az üzemeltetést és a fejlesztést

Év végére mérséklődő hiánnyal, ám kevés jövőbeni konkrétummal tárgyalták Kapuvár idei költségvetésének teljesülését és a jövő évi büdzsé koncepcióját.
Kapuvár önkormányzata legutóbbi ülésén elsőként megvitatta a város és környéke munkaügyi helyzetét. Illés János, a helyi munkaügyi kirendeltség vezetője tájékoztatójában elmondta, a kapuvári álláskeresők aránya még mindig az országos átlag alatt van.

A kommunális adót bevezetése óta nem emelte a városháza és jövőre sem terveznek adóemelést.

– Legfontosabb feladatunk az, hogy a jelenlegi munkahelyeket megőrizzük – tette hozzá az irodavezető. Elhangzott, az ipari parkban építkező Svájci Elektronikai Kft. (Laurastar) tulajdonosváltás miatt leállította az új üzemcsarnok építését. Információink szerint a beruházás több hónapos késést szenved.

A testület közmeghallgatáson tárgyalta a város idei költségvetésének eddigi teljesülését és az adóbevételek alakulását. Minderre két helybéli volt kíváncsi, egyikük fel is szólalt a büdzsé vitájában. Hámori György polgármester a költségvetésről szólva kijelentette, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően a hiány év végére tovább mérséklődik, ám hangsúlyozta, a jövő évi tervezet egyelőre nem sok konkrétumot tartalmaz, mivel még ismeretlenek voltak az országos költségvetés részszámai. A helyi büdzsé vitájában elhangzott, a nyári áfaemelés hatvanmilliós terhet jelent Kapuvárnak. A testület végül elfogadta a háromnegyed éves beszámolót és – egy ellenszavazattal – a jövő évi költségvetési koncepciót is.

Az adóbevételekről szóló beszámolóban elhangzott: a kommunális adót bevezetése óta nem emelte a városháza és jövőre sem terveznek adóemelést.

Húsgyári erőmű: Olcsóbb energiát ad, mint a gázfűtéses kazánok.
Húsgyári erőmű: Olcsóbb energiát ad, mint a gázfűtéses kazánok.


A testület meghallgatta Ambrus Barnabás beszámolóját, aki a kistérségi sürgősségi ügyeletet végző Oxytrans Kft. ügyvezetője. Hangsúlyozta, a mentőkkel közös diszpécserszolgálat bevezetése óta egyre kevesebb az indokolatlan hívás, ám még van tennivaló ezen a téren. A testület részéről Puhl Imre, az egészségügyi bizottság vezetője elmondta, az ügyeleti rendszer kapcsán nem merültek fel jogos kifogások.

A plénum tárgyalta a Korszerű Településüzemeltetési és Fejlesztési (TÜF) Programot. A koncepciót egy fővárosi cég dolgozta ki, melynek ügyvezetője, Lendvai Endre ismertette a részleteket. E program keretében a város vélhetően egy cégbe kívánja szervezni az üzemeltetési és fejlesztési feladatokat, melyre várhatóan az átalakítandó Kapuvári Ipari Park Kft.-t jelölhetik ki. Az összevonás első lépcsője a városi távhőrendszer megvásárlása volt. A városháza tulajdonában álló távhőszolgáltató cég többek közt a nemrég megépült – alternatív energiát felhasználó – húsgyári kazánból veszi a hőmennyiséget.

Olvasóink írták

  • 1. bithu1 2009. december 01. 19:02
    „"Egy cég kezébe adná Kapuvár az üzemeltetést és a fejlesztést"
    egész cikkben erről esik a legkevesebb szó, amúgy érdekelne, hogy pontosabban mit takarna, milyen tevékenységeket (távhőn kívül)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatorna nélkül fél száz település

Csaknem ötven olyan települése van megyénknek, ahol nincs szennyvízcsatorna. Az önkormányzatok… Tovább olvasom