Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy buszmegálló Dörnek annyi, mint Budapestnek a metróvonal

Biztonságosabb és védettebb buszmegállókat alakított ki a döri önkormányzat. A régiek azóta nem feleltek meg a célnak, mióta tavaly szeptemberben megszűnt az iskolai buszjárat.

A tanév végére készült el Dörben a szeptemberben beígért két buszmegálló. Ezekre azért volt szükség, mert a tankerület akkor megszüntette azt az iskolabuszjáratot, mellyel a döri gyerekek Csornára utazhattak iskolába. Ez a szülőknek nem tetszett, leginkább azért, mert féltették gyermekeiket a Volán-járattól, a fel- és leszállástól. A falu két buszmegállója ugyanis nem volt kellőképpen kiépítve.

Dóczy Géza polgármester a Kisalföldnek elmondta: azért aggódtak a szülők, mert a Kossuth utcai megálló nem volt alkalmas arra, hogy ott gyerekek csoportosan várakozzanak. Ráadásul a forgalmas főutca mentén állnak a gyerekek a buszok érkezéséig.

Szabó Dániel is úgy véli, biztonságosabbak és kulturáltabbak lettek a buszmegállók.
Szabó Dániel is úgy véli, biztonságosabbak és kulturáltabbak lettek a buszmegállók.

– Több egyeztetést is tartottunk akkoriban a tankerület vezetőjével, az országgyűlési képviselővel, a hatóságokkal. Abban maradtunk, hogy mivel az iskolabusz megszűnik, a buszmegálló pedig nem megfelelő, megoldást kell találnunk – fogalmazott Dóczy Géza. – Pár nap múlva egy számunkra kedvező pályázati kiírásra nyújtottuk be igényünket. Szerencsére megnyertük a támogatást a fejlesztésre és sikerült megvalósítani a terveket. Közben a tanév is eltelt balesetmentesen, ami köszönhető a gyerekek fegyelmezettségének és az őket kísérő felnőttek felügyeletének. Tudom, nagyobb településeken a buszmegállók építése nem kap ekkora hangsúlyt, de Dörnek ez a beruházás olyan jelentőségű, mint Budapesten egy új metróvonal vagy az országban egy új autópálya. És mi önerőből nem tudtuk volna elvégezni a munkát.

A döri polgármester hozzátette: 8,4 millió forint támogatást kaptak, amihez önerőt nem kellett biztosítani. A kivitelezést egy acsalagi cégre bízták.

A helyiek örültek a beruházásnak, hiszen negyven gyerek biztonságáról van szó. Ennyien járnak a faluból Csornára iskolába. Szabó Dániel a hetedik osztályt fejezte be a Széchenyiben. Ő legjobban annak örül, hogy rossz idő esetén már behúzódhatnak a fedett helyiségbe is.

– Az eddigi váró nem felelt meg a célnak, rossz állapotban volt – jegyezte meg a Kisalföldnek. – A felújítás óta védett helyen, tényleg kulturált körülmények között várhatjuk a buszt. Bár erre két hónapig most gondolni sem szeretnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákokat várnak nyári munkára

Hónapról hónapra egyre többen vállalnak társadalmi munkát Jobaházán. A helyiek összefogása mellett diákokat vár nyári munkára a községháza. Tovább olvasom