Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Egy beteg kisfiúért játszottak a futballcsapatok Barbacson

Két éven belül második jótékonysági mérkőzését szervezte meg a barbacsi futballcsapat. Először egyik játékostársuk kisfiáért léptek pályára, két napja pedig egy lelkes szurkolójuk, a 11 éves Vecsei Tamás gyógyulásáért.
Egy beteg kisfiú gyógyulásáért rendeztek futballmeccset május elsején Barbacson. Vecsei Tamásért a helyi csapat és a Gyirmót FC együttese lépett pályára. A faluban két éven belül ez volt a második mérkőzés, melyet hasonló céllal szerveztek meg.

Vecsei Tamás, Tomika édesapja, Giczi András barbacsi polgármester és Kajtár Attila sportköri elnök az adománnyal.
Vecsei Tamás, Tomika édesapja, Giczi András barbacsi polgármester és Kajtár Attila sportköri elnök az adománnyal.

A vendégek 14–1-re nyertek, de kedden ez nem számított. A jó cél volt a fontos minden résztvevőnek.

A 11 éves Vecsei Tomi is és édesapja is lelkes Barbacs-szurkolók. Betegsége azonban az utóbbi időben távol tartja a pályától a kisfiút. A Barbacs SE vezetői és játékosai úgy gondolták, a zöld gyepről „üzennek" kis barátjuknak. – Két éve egyik játékosunk kisfia lett beteg. Az ő gyógyulásáért is rendeztünk egy meccset.

Akkor is sokan segítettek, ezért úgy gondoltuk, Tomikáért is meghirdetjük az összefogást – mondta a Kisalföldnek Kajtár Attila, a Barbacs SE elnöke. – Jól ismerjük valamennyien a családot, együtt érzünk velük és drukkolunk a gyógyulásért. A Gyirmóttal személyes, jó kapcsolataink vannak, és nagyon örültünk, hogy elfogadták a felkérést. Pluszöröm és megható, hogy a vendégjátékosok külön is gyűjtöttek Tomikáért, illetve a klubtulajdonos Horváth testvérek is támogatták a családot.
Horváth Ernő, a Gyirmót FC egyik tulajdonosa szerint ez természetes. Testvére, Ferenc nevében is beszélt, amikor azt mondta: ők is rábaközi származásúak, bágyogszovátiak, így a szomszéd falu meghívását megtiszteltetésnek érezték.

– Egy beteg kisfiú gyógyulását segíteni nagyon fontos. A játékosok és a csapatvezetők számára sem kérdés, hogy pályára lépünk-e egy-egy jótékony célú meccsen – fogalmazott Horváth Ernő. – Bízunk benne, hogy a támogatással hozzá tudtunk járulni Vecsei Tomi felépüléséhez. Szorítunk neki, hogy mielőbb ismét a pálya mellől szurkolhasson faluja csapatának.

Kajtár Attila még elmondta: összesen 780 ezer forintot gyűjtöttek össze a jótékonysági meccsen. A nézőkön és a gyirmótiakon kívül számos sportegyesület is elküldte támogatását.

Tomika édesapja, Vecsei Tamás érdeklődésünkre elmondta: az egész család meghatódott azon az összefogáson, amit kedden tapasztaltak. – Tomi egészséges, eleven fiú volt, betegség egyáltalán nem látszott rajta – vázolta helyzetüket. – Másfél-két hónappal ezelőtt azonban egyre többször fájdította végtagjait, a derekát. Vizsgálták, míg egyszer az iskolában rosszul lett. Aztán a vérvétel kimutatta a leukémiát. Azonnal Budapestre került és megkezdték kezelését.

A május elsejei mérkőzés erőt adott a ránk váró nehézségek elviseléséhez. Köszönjük mindenkinek, szervezőknek, résztvevőknek, nézőknek, a falubelieknek, a Gyirmótnak, az Alcufer kft.-nek, hogy támogattak bennünket a bajban. Az összeg, melyet kaptunk, nagy segítség most. Az édesapa hozzátette: kisfia jelenleg is kórházban van, édesanyja van mellette, míg ő csak hétvégén utazik fel hozzájuk. Mint mondta, még hosszú hónapok és nehéz kezelések várnak Tomikára. Az orvosok azzal biztatják az aggódó szülőket, hogy időben ismerték fel a betegséget és kezdték meg a védekezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári Hírhatár - El sem indult, máris viták kereszttüzében

Egy újabb hírportál is működik Kapuváron. Ám úgy tűnik nem olyan egyszerű egy kisvárosban online… Tovább olvasom