Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Égnek a gumik, szellőztetni sem lehet

Csorna - Csornán a kis-csornai városrészen több család foglalkozik színesfém-kereskedelemmel. Többen közülük „tüzeket is gyújtanak".
Sűrű, fekete füst terítette be vasárnap kora este Csornán a kis-csornai városrész déli oldalát. A Sziget utca egyik családi házának kertjében „ütött ki" tűz. A környéken lakóknak jogos volt a felháborodásuk, hiszen gyakran előfordul hasonló eset a szomszédos utcákban is.

Hiába szólnak

A szomszédok – nevük elhallgatásával – a Kisalföldnek elmondták: több család foglalkozik Kis-Csornán „színesfém-kereskedéssel". Rendszeresen gyújtanak tüzeket, égetik a kábeleket, a gumikat. Nem lehet szellőztetni, a gyerekeket az utcára engedni. Hiába szólnak nekik, vállrándítás a válasz. Nem törődnek szomszédjaik nyugalmával, a környezetszennyezéssel.

Vasárnap este a tűzoltók is megjelentek a Sziget utcában és percek alatt eloltották a tüzet. A csornai tűzoltóságon megtudtuk: lomtalanításból származó „maradványok" égtek. Rácz Imre alezredestől, csornai parancsnoktól azt kérdeztük: ki állja ilyenkor a költségeket, hiszen két autóval vonultak most is a helyszínre.

Senki sem téríti meg

– Lakossági bejelentésre vonultak ki kollégáim vasárnap a Sziget utcába – tájékoztatott Rácz alezredes. – A költségeket senki nem téríti meg a tűzoltóságnak, de szerencsére nem túl gyakoriak a hasonló esetek. A költségeket az üzemanyag-ráfordítás, illetve a szerelés teszi ki ilyenkor. A bosszúság a nagyobb, hiszen azt is fontos kiemelni, hogy az ilyen tűzesetek más, komolyabb beavatkozástól vonhatják el az egységet, valamint az energiát.

A parancsnok hozzátette: mivel a felügyelet melletti égetés emberi életet és anyagi javakat nem veszélyeztetett, szankcionálni sem tud a tűzoltóság. A helyszínen ugyan figyelmeztetik a tulajdonost, de mást nem tehetnek.

Legutóbb a Kisalföldben július 31-én egy SMS-kérdésre Gyopáros Alpár, Csorna alpolgármestere úgy tájékoztatott, hogy a tüzelőkkel szemben szabálysértési eljárást lehet indítani. Bejelentést lehet tenni a rendőrségen vagy az önkormányzat jegyzőjénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz szépe kerestetik

Csorna, Sopron - Csehországból indult, Szlovákiával, Lengyelországgal folytatódott, és az idén… Tovább olvasom