Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Egészségügyi fejlesztés pályázati segítséggel

Tárnokréti - Teljesen átépítik Tárnokrétiben az orvosi rendelő épületét. A fejlesztéshez pályázaton nyert támogatást az önkormányzat.


Október végére új egészségügyi központtal gazdagodnak a tárnokrétiek. Az önkormányzat 19,5 millió forintból újítja fel a régi orvosi rendelő épületét. A Nyugat-dunántúli Operatív Programtól nyert támogatást a falu a beruházáshoz.

Jankovits Ferencné polgármester portálunknak elmondta: a kistelepülések számára egészségügyi létesítmények felújítására kiírt pályázaton szerepeltek sikeresen. A támogatás 17,5 millió forintos, amihez 2 milliós önrészt biztosít a falu. A rendelőnek is helyet adó épületet az 1960-as években építették. Ott kapott helyet annak idején az ifjúsági klub és a tűzoltószertár is. Az elmúlt negyven évben nagyobb felújításra nem futotta. Állaga romlott, már nem felelt meg a követelményeknek. ˝Az sem volt szerencsés, hogy az önkéntes tűzoltók felszerelését is a szomszédos termekben kellett tárolni˝ – vélte a községvezető. A pályázat tehát jókor jött a tárnokrétieknek. Gyakorlatilag csak a főfalakat hagyták meg. Elvégezték már a tető és a nyílászárók cseréjét és persze a külső tatarozás is a tervek között van. A teljes belső átalakítással a mai előírásoknak és igényeknek megfelelő orvosi rendelőt létesítenek.

Pályázati támogatással október végére fejezik be az orvosi rendelő felújítását.
Pályázati támogatással október végére fejezik be az orvosi rendelő felújítását.

– Eddig mindössze egy váró és egy vizsgáló állt a betegek és az orvos rendelkezésére – tájékoztatott Jankovits Ferencné. – Most külön adminisztrációs helyiség, személyzeti mellékhelyiség, öltöző, hulladékanyag-tároló lesz. A tűzoltószertárt a közösségi házba költöztettük, a felszabaduló térben többfunkciós helyiséget alakítottunk ki.

Különböző megelőző, szűrővizsgálatok, szakrendelések helybe hozását tervezzük. Az épület teljes akadálymentesítése is megtörtént. A beruházással pénzt is megtakarítunk, hiszen a régi fenntartása nagyon sokba került az önkormányzatnak. Most korszerűsítettük a fűtést, szigeteltük a falakat és az ablakok is hőszigeteltek.

Tárnokrétiben hetente kétszer rendel orvos és a védőnő is rendszeresen fogadja a kismamákat. A településen sok az idős, beteges ember, akiknek nem mindegy, milyen körülmények között tudják felkeresni orvosukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják az elhagyatott vasúti épületeket

Bágyogszovát - A használaton kívüli és elhagyott épületeket lebontják, hogy korszerűbb utasbeállókat… Tovább olvasom