Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Egészséges élet, egészséges ételek

Kapuvár. Újabb projekt indult a kapuvári városházán, ezúttal az egészséges életmódra, a fizikai és leki egészség megóvására koncentrál a program.

2010. év februárjában Kapuvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez TÁMOP 6.1.2/A/09/1. „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Kapuvár Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában" című pályázatra.

Mentális támogatás a dolgozóknak

A projekt célja a polgármesteri hivatal dolgozói mentális, fizikai és lelki egészségének elősegítése, egészséges étellel kapcsolatos tudásuk elmélyítésével, általános állapotuk és elégedettség érzetük emelésével, valamint a munkakörülmények javításával.
A pályázatot a Strukturális Alapok Programiroda, mint közreműködő szervezet elbírálta és támogatásra alkalmasnak minősítette, az erről szóló értesítés az elmúlt év decemberében érkezett meg.

A pályázat részét képezi a Hivatali egészségterv, mely A 60 fő hivatali dolgozó előzetes véleményének, texteredményének felhasználásával készült.
Lelki egészségprogram, ami márciusban stresszkezelés és relaxációs technikák programelemmel indult, melyet áprilisban önérvényesítő tréning követett 15-15 fő részvételével.
Egészséges táplálkozás és testmozgás program szintén március végén indult és augusztus végéig tart, ebben a Hivatal valamennyi dolgozója részt vesz. Ezen programelemhez kapcsolódóan a Hivatal munkatársai kondicionáló edzéseken vettek részt, valamint szakképzett tréner személyre szabott speciális edzéstervet készített a többségében ülőmunkát végző dolgozók részére.

Megújult a barna terem


Eszközbeszerzés keretében megújult a Városháza un. barnaterme, ahol az egyes projekthez kapcsolódó programokat tartják, majd a jövőben egyéb hivatali, és külsős rendezvények megtartására is alkalmas lesz.
A programok döntő többsége hivatali munkaidőn kívül kerül megtartásra, így az ügyfélfogadást, az ügyfelek kiszolgálását nem hátráltatja.

 

 A megvalósításra elszámolható vissza nem térítendő támogatási összeg: 9.925.357,- Ft, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió biztosít. A projekt megvalósításának előkészítése 2011. februárban indult.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc évtizede színpadon a szanyi Bokréta

Jubileumra készül a szanyi néptáncegyüttes, szinte minden szakmai díjat megkaptak és három földrészt… Tovább olvasom