Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Egészség, munka és békesség

Az év utolsó napjaiban sokan készítenek számadást az elmúlt évről, a Kisalföld rövid közvélemény-kutatást végzett a Rábaközben ez illetően.
A lapunk által megkérdezettek összességében pozitívnak értékelik a 2005-ös esztendőt. Ki-ki a maga szakterületén megvalósíthatta terveit és hasonlóan gondolkodik az új évről is. A sérült fiatalokat segítő napközi otthont szeretne, az iskolaigazgatók a munkavégzés nyugodt feltételeit szeretnék továbbra is.

Akadtak támogatók

Fejes Sándorné, a sérült fiatalokkal foglalkozó csornai Reménysugár Egyesület elnöke: – Az egyesület életében sok változást hozott 2005, például ötévesek lettünk. A születésnapot nagy sikerrel megünnepeltük és a hagyományos rendezvényeinket is megtartottuk. Azt hiszem, egyre többen ismernek meg bennünket a városban és elfogadják munkánkat. Anyagi támogatóink is akadtak. A pályázatokon is sikerrel szerepeltünk. Az új évben reméljük, hogy megvalósul a kis-csornai óvodában a sérült fiatalok napközi otthona. Nagy segítség lenne.

Zavartalan működés

Hámori György, a kapuvári Széchenyi-iskola igazgatója, önkormányzati képviselő, az oktatási és sportbizottság elnöke: – Mindenképpen eredménynek tartom 2005-ben, hogy intézményhálózatunkat ugyanabban a formában tudtuk működtetni, mint korábban. Igaz, voltak megszorítások, de ezekre a költségtakarékosság miatt elengedhetetlenül szükség volt és a szakmai munkát nem befolyásolták. Az új évi kilátások már nem ilyen jók, de remélem, hogy zavartalanul működhetnek kulturális és oktatási intézményeink. A Széchenyi-iskolában feladatbővítést hajtottunk végre.

Eredményes küzdelem

Kovács Teodóra, a rábacsécsényi általános iskola igazgatója: – Magánéleti és szakmai szempontból is nehéz és küzdelmes volt 2005. Küzdelmünk viszont eredményes lett, hiszen iskolánk megmaradhatott mint a téti intézmény társa. Három évig biztosított a működése, de a kisfalvak sorsa így is bizonytalan.
Boros János csornai cipészmester: – Van egészségem, munkám, családtagjaimnak szintén, úgyhogy jó szívvel gondolok vissza 2005-re. Ha 2006-ban is így alakulnak a dolgaim, nem panaszkodom egy év múlva sem. Egészség, munka és békesség legyen.

Ránk férne az összefogás

Budai László nyugdíjas csornai fodrászmester: – Összességében elégedett vagyok a mögöttünk hagyott esztendővel, az egészségünkkel nem volt probléma és dolgozni is tudtunk. Nagy öröm, hogy naponta találkozhatunk unokáinkkal, hiszen miattuk és értük érdemes élnünk. A magunk részéről az új évre sem kívánunk egyebet, az országra viszont ráférne egy kis békesség, összefogás.
Abdai Imre, a csornai önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka: – A civil szervezetek szempontjából mindenképpen eredményes évet zárunk, hiszen az önkormányzat több mint húszmillió forint támogatással segítette őket. Azt hiszem, sikerült megtalálni azokat a műfajokat, amelyek érdeklik az embereket. A jövőtől természetesen mégis azt várom, hogy több pénz jusson a civil szférának. Bízom benne, hogy a választási kampány lecsillapodik és kulturált politizálásba megy át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a körjegyzőség

Megszűnik a Szilsárkány–Bogyoszló–Potyond–Sopronnémeti körjegyzőség, mivel a felek nem tudtak megegyezni a teherviselés arányáról. Ugyanakkor három település továbbra is együtt képzeli el a jövőt. A körjegyzői állásra pályázatot írnak ki és a személyről a testületek döntenek. Tovább olvasom