Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Eddig kilencvenhat templomot festett le

Sinzing–Acsalag - Bár dr. Nagy Miklós négy híján már száz kisalföldi templomot megfestett, újra és újra lenyűgöző számára a gyönyörű épületek látványa. Tervei szerint jövőre újabb tizenkét templom kerül „ecsetvégre".
A Németországban élő, acsalagi születésű, festészettel is foglalkozó vegyészmérnök alkotásaival számos hazai és külföldi kiállításon ismerkedhettek meg az érdeklődők. Dr. Nagy Miklós még az évtized elején határozta el, hogy minden évben megfest tizenkét kisalföldi templomot és ezek a következő évi naptárakat díszítik. Már a nyolcadik sorozatnál tart, tehát a 2009. évi naptár is elkészült. Ezen a szárföldi, a pannonhalmi, a rábacsécsényi, a rábatamási, a veszkényi, a jánossomorjai (Pusztasomorja) katolikus, továbbá a beledi, a farádi, a tárnokréti, a lébényi, a hegyeshalmi, a sobori evangélikus templom látható.

Elkészült: Dr. Nagy Miklós a jövő évi naptárral.
Elkészült: Dr. Nagy Miklós a jövő évi naptárral.

– Már kilencvenhat templomot megfestettem, újra és újra lenyűgöző számomra e gyönyörű épületek látványa – mondta Dr. Nagy Miklós, aki nem hagyott kétséget afelől, hogy folytatja a munkát, hisz – mint fogalmazott – szerencsére van még tennivaló bőven.

S alighogy befejezte a jövő esztendőre szóló naptárat diszítő templomok festését, már most az újabb sorozat elkészítésére koncentrál.

Olvasóink írták

  • 2. ciganykoz 2008. november 29. 20:32
    „Valaki talan meg tudna mondani, hogy egy Amerikaban elo volt csornai, hogy tudna megszerezni ezt a kimagaslo naptart/kalendariumot.
    Koszonettel”
  • 1. matriné 2008. november 16. 10:38
    „Nem mind hasznos ami szép! Persze nézőpont kérdése mi a szép és mi az, amit szépnek mondanak. Persze a sok bámészkodót el kell kápráztatni a milliárdos templomokban és az akár több milliót rááldozott oltárokkal,ha már a hit kevés hozzá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átveszik a jelzőrendszert

Beled - A beledi egyesített szociális központ veszi át a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás… Tovább olvasom