Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Dunaszerdahelyi diákok Kapuváron

A kapuvári Ipari Szakmunkásképző Intézet öt évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot a dunaszerdahelyi építészeti szakmunkásképzővel. A közelmúltban Kapuváron vendégeskedett a dunaszerdahelyi iskola küldöttsége.
Diákok találkoztak: Szakmai segítséget nyújtanak egymásnak és barátságok is szövődnek.
Szlovákiai magyar vendégei voltak a napokban a kapuvári Ipari Szakmunkásképző Intézetnek. A Dunaszerdahelyről érkezett diákok a környék nevezetességeinek megismerésén túl szakmai és sportversenyeken is összemérték tudásukat a helyiekkel. A szlovákiai iskola diákjai a programok során megismerkedtek Nagycenken a Széchenyi-kastéllyal, megtekintették a család mauzóleumát és a fertődi Esterházy-kastélyt is.

Emellett sport- és szakmai versenyeken mérték össze tudásukat a kapuvári és a dunaszerdahelyi diákok. Homoly Éva, a dunaszerdahelyi és Fábián Imre, a helyi iskola igazgatója egyaránt a találkozó eredményeit emelte ki.

– Véleményem szerint mindkét intézmény számára hasznos a kapcsolat – szögezte le Fábián Imre. – A mostani találkozó is bizonyította, hogy a tanulók között barátságok szövődnek, melyek az iskola elvégzése után is megmaradnak. Sokat tanulhatunk egymástól, megismerjük az ottani oktatási rendszert, mi pedig magyar szakkönyvekkel tudjuk megajándékozni őket, melyet az oktatás során hasznosítani tudnak.
Az intézményvezetőktől megtudtuk: a két iskola tantestületének tervei között szerepel, hogy a közeljövőben Brnóban – egy kirándulás keretében – közösen dolgozzák fel az iskolákat érintő környezetvédelmi kérdéseket. E program is pályázati pénzből valósulhatott meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerű ellátást a betegnek!

A csornai Margit Kórház vezetői arra törekednek, hogy a kor követelményeinek megfelelő ellátást… Tovább olvasom